Uređenje u tijeku

Početak radova: Novo lice centra Matulja osmislit će arhitekti iz Ljubljane

Marina Kirigin

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Kada dobijemo glavni i izvedbeni projekt, krenut ćemo uređivati centar Matulja, a ovo sada bilo je nužno poduzeti zbog lošeg stanja. Problem koji se pojavljuje, a koji još uvijek s Hrvatskim cestama nismo razriješili je pitanje skretanja prema Kastvu - rekao je matuljski načelnik Ćiković



MATULJI U centru Matulja, na potezu od slastičarnice do »Bipe«, jučer su započeli građevinski radovi na uređenju centra mjesta. U narednih desetak dana obnovit će se nogostup i urediti prostor uz poslovne subjekte. Radove asfaltiranja vrijedne 150.000 kuna izvodi kastavska tvrtka Guste zidine.


– Naša je namjera bila urediti pločnik i javne površine u centru Matulja još u prosincu prošle godine, međutim vremenske prilike nam nisu dozvoljavale da započnemo s radovima. Ova obnova trajat će desetak dana pa molimo žitelje Matulja za strpljenje zbog gužvi u prometu. U sklopu ove investicije napravit će se i mali iskopi kako bi se u proljeće mogla izvršiti sadnja biljaka – istaknuo je na jučer održanoj press konferenciji načelnik Općine Matulji Mario Ćiković.


Za uređenje centra Matulja ove godine u proračunu je rezervirano 800.000 kuna, a ova investicija je, kaže načelnik, prvi korak sanacije postojećeg stanja.




– Općina Matulji je sredinom studenoga s tvrtkom Multiplan arhitekti iz Ljubljane i glavnim projektantom Alešom Žnidarićem dogovorila projektiranje centra Matulja. Kada dobijemo glavni i izvedbeni projekt krenut ćemo uređivati centar Matulja, a ovo sada bilo je nužno poduzeti zbog lošeg stanja.


Problem koji se pojavljuje, a koji još uvijek s Hrvatskim cestama nismo razriješili je pitanje skretanja prema Kastvu, odnosno raskrižje ispred slastičarnice. Dilema je da li tamo napraviti rotor ili treći skretač. Nadam se da ćemo to brzo razriješiti i da će se moći ići u kompletno uređenje novog centra Matulja – rekao je Ćiković na press konferenciji na kojoj je sudjelovao i Boris Babić, stručni suradnik za tehničke poslove Općine Matulji.


Načelnik je najavio i skori početak drugih radova na matuljskim prometnicama.– Hrvatske ceste su 16. prosinca raspisale natječaj za izgradnju rotora na Kuku (kod bivšeg Autoremonta), natječaj je u fazi izbora izvođača i od Hrvatskih cesta imamo obećanje da će odmah po izboru izvođača krenuti radovi, što će gotovo sigurno biti prije turističke sezone. Uz to slijedi nastavak rekonstrukcije državne ceste od rotora kod dr. Nemeca do radne zone RZ1 i RZ2 u dužini od oko 800 metara – zaključio je Ćiković.