Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 4n
Sutra: 18° 18° 4n
20. listopada 2019.
Ležerni ispraćaj

foto 'Pet do polna na Staro leto' Matuljci uz slasni rižoto slušali Klapu Skalin

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 31. prosinac 2018. u 14:56 2018-12-31T14:56:00+01:00

Pored kulturno-umjetničkog programa, koncerta Klape Skalin i nastupa Ansambla Snežnik, oduševljenje Matuljaca i gostiju izazvao je slasni rižoto s plodovima mora kojega su »va veloj padele od Adrianota Grževića« pripremali liburnijski obrtnici, te više stotina porcija podijelili posjetiteljima manifestacije

MATULJI Ležeran i mnogima »po guštu« bio je današnji, prvi po redu matuljski ispraćaj Stare godine u središtu mjesta nazvan »Pet do polna na Staro leto«.

Organizatori, Općina Matulji, Udruženje obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga, te Klapa Skalin koja je nastupala pred svojom matuljskom publikom, potrudili su se da zadnji sati podneva i ranih prijepodnevnih sati proteknu u dobrome društvu, uz nazdravljanje godini koja je pred vratima.

OP3112SJ05
Podnevni doček u Matuljima / Snimio Silvano JEŽINA

Pored kulturno-umjetničkog programa, koncerta Klape Skalin i nastupa Ansambla Snežnik, oduševljenje Matuljaca i gostiju izazvao je slasni rižoto s plodovima mora kojega su »va veloj padele od Adrianota Grževića« pripremali liburnijski obrtnici, te više stotina porcija podijelili posjetiteljima manifestacije.

Tako je umjesto u užurbanom obilasku trgovina i nabavljanju zadnjih artikala za svečanu silvestarsku večeru, dio dana u Matuljima protekao u srdačnom druženju, razgovoru i razmjeni čestitaka, a mnogi su se i počastili besplatnim ručkom i okrijepili čašom vina, te »zagrijali« za večernji ispraćaj Stare i doček Nove 2019. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.