Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Suradnja

PGS Jelenja, Čavala, Kastva, Viškova i Klane: Zajedno za ''malog'' čovjeka

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2018. u 19:00 2018-09-26T19:00:00+02:00

RIJEKA   Ogranci PGS-a Jelenje, Čavle, Kastav, Viškovo i Klana povezali su se i počet će zajednički djelovati i aktivnije međusobno surađivati kako bi učinkovitije rješavali probleme »malog« čovjeka.
 – Ovu inicijativu ogranci četiriju jedinica lokalne samouprave pokrenuli su slijedeći logiku Udruženja obrtnika Klana-Kastav-Viškovo-Jelenje, koji okupljeni imaju snažnije aktivnosti. Od ovih pet jedinica lokalne samouprave, samo je u Jelenju PGS formalno na vlasti, a drugdje sudjeluje u vlasti, udružujemo se jer nitko nije »Pale sam na svijetu«, tim više što je riječ o malim općinama, kazao je danas novinarima tajnik PGS-a Franjo Butorac, naglasivši da PGS nikako ne zagovara sastavljanje velike općine ni centralizaciju, već naprotiv, i dalje zagovara decentralizaciju.

Predsjednica ogranka PGS-a Viškovo i zamjenica načelnice u Viškovu Snježana Podobnik istaknula je da se u Viškovu zalažu za otvaranje pedijatrijske i ginekološke ordinacije, zbog sve većeg broja stanovništva na području Viškova. Kastavski vijećnik i predsjednik PGS-a Kastav David Marot naglasio je da se PGS Grada Kastva već dugi niz godina zalaže za razvijanje strategije ekspanzije turizma u Kastvu.

- Ciljamo na hostel i povećanje broja obiteljskog smještaja, a za to se mora potruditi i turistička zajednica, kazao je Marot.
Predsjednik jelenjskog PGS-a i općinski Vijećnik Robert Maršanić istaknuo je velika ulaganja vladajuće strukture (PGS) u Jelenju, što od proračunskih sredstava, što od EU Fondova, raznih ministarstava i Primorsko-goranske županije. ,

Marko Sobotinčić, vijećnik i predsjednik PGS-a Čavle, kazao je da je Općina Čavle atraktivna ne samo u poduzetničkom, nego i u turističkom smislu.  Zamjenik klanjske načelnice i predsjednik PGS-a Klana Slavko Gauš ukazao je na petogodišnji problem prometnice Klana – Rijeka i Klana – Permani, koji koči cjelokupni razvoj općine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.