Ususret lokalnim izborima

Otvoreni rat: Opatijski gradonačelnik Dujmić istupio iz SDP-a; Kirigin: Nijedan projekt neće biti zaustavljen

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

On je ujedno istaknuo da trenutno vodstvo opatijskog SDP-a nema njegovu osobnu niti profesionalnu podršku, te vjeruje niti podršku velikog dijela članstva i simpatizera SDP-a. Dujmić ističe da je iz navedenih razloga istupio iz stranke i vjeruje da će loše vodstvo opatijskog SDP-a doći do izražaja na predstojećim lokalnim izborima



Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić istupio je jučer iz članstva SDP-a, kako je objavio na Facebooku.


Ovu je odluku donio nakon što je SDP izabrao drugog kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima.


“Član sam SDP-a već gotovo 20 godina te još uvijek smatram kako politika treba biti častan i odgovoran posao. Na jučerašnjem sastanku predsjedništva SDP-a Primorsko-goranske županije najavio sam svojim kolegama moje istupanje iz članstva stranke. Svoju odluku odmah sam pismenim putem dostavio Gradskoj organizaciji Opatija, PGŽ i središnjici stranke”, napisao je Dujmić.




Kako je rekao, sve što je imao za reći napisano je u njegovoj odluci o istupanju i rekao je to direktno svim članovima predsjeništva SDP PGŽ.


“Svi oni su moji dugogodišnji kolege koje poštujem, i koji su mi i ranije dali podršku za moj treći mandat na čelu Grada Opatije. Iskrenim razgovorom obrazložio sam moju odluku te ništa više ne želim komentirati protiv stranke čiji sam član i predsjednik bio dugi niz godina”, tvrdi Ivo Dujmić.


Kako ističe Dujmić, činjenica je da iza njega stoje vidljivi rezultati i napredak Opatije, kao i u mandatu realizirana sva obećanja dana građanima na prošlim izborima.


“Isto tako SDP u Opatiji više nije SDP kojeg sam stvarao i bio član svih ovih godina, kao što to više nije SDP koji je sa mnom pobjeđivao na lokalnim izborima. Uvijek sam vjerovao u vrijednosti i načela socijaldemokracije, te ću iste nastaviti braniti i dalje”, napominje Ivo Dujmić.


On je ujedno istaknuo da trenutno vodstvo opatijskog SDP-a nema njegovu osobnu niti profesionalnu podršku, te vjeruje niti podršku velikog dijela članstva i simpatizera SDP-a.


Dujmić ističe da je iz navedenih razloga istupio iz stranke i vjeruje da će loše vodstvo opatijskog SDP-a doći do izražaja na predstojećim lokalnim izborima.


U dopisu stranačkim tijelima i organizacijama, koji je priložio na facebooku, Ivo Dujmić je istaknuo da su se tijekom njegova vođenja stranke u Opatiji uvijek održavali sastanci s cjelokupnim članstvom te da su se vodile otvorene i demokratske rasprave, a sa sadašnjim vodstvom opatijske organizacije i članovima Gradskog odbora nema iskrenog i otvorenog dijaloga, prenosi Hina.


Podsjetio je da je odluku o kandidatu za gradonačelnika Opatije donijelo petero članova opatijskoga Gradskog odbora a da prije toga nije održan nijedan sastanak s članovima stranke.


“Pred očima javnosti, posebno pred građanima Opatije, svoju odluku su nastojali opravdati navodnim dogovorom prije četiri godine iako sam nedavno podršku za treću kandidaturu dobio i od Županijskog predsjedništva SDP-a”, istaknuo je Dujmić. 


Niti jedan od projekata neće biti zaustavljen, nastavljamo raditi u skladu sa strategijom razvoja Opatije, te nema nijednog razloga da se birači SDP-a Opatije sada podijele. Mi smo oni isti koji smo Opatiju vodili i dosad, to je politika kontinuiteta, kaže kandidat Fernando Kirigin, napominjuci da su pri kraju i razgovori s partnerima iz HNS-a, HSU-a i IDS-a te da očkuje pobjedu.



“Smatram da dosadašnjim uspješnim vođenjem Grada Opatije nisam zaslužio takav odnos jer se otvorenim drugarskim razgovorom mogla izbjeći sramota učinjena stranci i meni osobno”, zaključio je u dopisu.


Gradski odbor opatijskoga SDP-a izabrao je 20. prosinca prošle godine kao stranačkog kandidata za gradonačelnika sadašnjeg zamjenika gradonačelnika Fernanda Kirigina.


Kako je nakon toga novinarima rekao predsjednik opatijske organizacije SDP-a Viktor Peršić, ta je odluka rezultat dogovora iz 2013. godine po kojoj će Kirigin naslijediti Dujmića u sljedećem izbornom ciklusu.


Viktor Peršić naslijedio je predsjedničku dužnost u opatijskome SDP-u od Ive Dujmića početkom 2010. godine.