Vodstvo u civilnom društvu

Opatijskom Društvu Naša djeca visoko priznanje u Domu lordova u Londonu

Marina Kirigin

Predstavnici DND-a Opatija u društvu barunice Howarth od Brecklanda na dodjeli svjetskih priznanja u Londonu

Predstavnici DND-a Opatija u društvu barunice Howarth od Brecklanda na dodjeli svjetskih priznanja u Londonu

Predanim radom i edukacijom djece o izradi proračuna i financijskom odlučivanju, opatijski DND kao predstavnik Hrvatske izabran je u finale uz Veliku Britaniju, Tursku i Južnu Afriku, a prva nagrada dodijeljena je programu iz Turske 



OPATIJA Društvo »Naša djeca« Opatija, u Domu lordova u Londonu primilo je visoko svjetsko priznanje organizacije Child and Youth Finance International (CYFI) u kategoriji vodstvo u civilnom društvu. Opatijski DND kao predstavnik Hrvatske izabran je u finale uz Veliku Britaniju, Tursku i Južnu Afriku, a prva nagrada dodijeljena je programu iz Turske. Na svečanosti u Domu lordova, koju je vodila barunica Valerie Howarth od Brecklanda, najboljima su dodijeljene nagrade te su pohvaljeni svi finalisti za doprinos i rad za bolju budućnost djece i mladih iz cijeloga svijeta.


– Ovo je proslava u čast svih ovdje prisutnih koji su vrijedno radili, kao i u čast mladih kojima moramo pružiti životne vještine kako bi živjeli bolji život i slijedili svoje snove, kazala je glavna direktorica CYFI Jeroo Billimoria, dok je barunica Howarth od Brecklanda istaknula kako joj je izuzetna čast što može ugostiti najbolje i najvrednije iz cijeloga svijeta upravo u Domu lordova.Predstavnici DND-a Opatija Sanja Škorić, Sandra Turkalj, Anja Turkalj i Kristina Tubić te predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Ivan Tancabel i dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić preuzeli su visoko svjetsko priznanje, a čestitao im je i veleposlanik Hrvatske u Velikoj Britaniji dr. Ivan Grdešić.



Poboljšanje financijske uključenosti djece i mladih 


CYFI je globalna mreža posvećena razvoju i jačanju financijske sposobnosti djece i mladih u koju je uključeno 36 milijuna djece i mladih iz 125 zemalja svijeta. Dodjela nagrada promovirala je najuspješnije pojedince, državne institucije, financijske organizacije i udruge koje su radile na edukaciji i poboljšanju financijske uključenosti djece i mladih. Dan uoči dodjele nagrada održana je interaktivna radionica na kojoj su odabrani predstavnici zemalja iz cijelog svijeta razmijenili iskustva i dostignuća iz područja financijske edukacije djece i mladih. Stručnjaci, istraživači, predstavnici banaka, predstavnici obrazovnih ustanova te udruga civilnog društva predstavili su svoje projekte i nove ideje za unapređenje financijske pismenosti mladih.



– Ovo je za nas izuzetna čast. Već sama nominacija i izbor u uže finaliste velika je potvrda našem radu. Nagrađene organizacije u čijem smo se društvu našli, djeluju na nacionalnoj razini u svojim državama i imaju potporu ministarstava i nacionalnih banaka te raspolažu, za naše pojmove, golemim budžetima. Sudjelovali smo i u radionici za izradu nove Strategije o edukaciji mladih o financijama CYFI, gdje smo predstavili načine edukacije djece vezane uz izradu proračuna i financijsko odlučivanje, koje se u našoj organizaciji uči od malih nogu. U zaključnom dijelu naš rad istaknut je kao primjer dobre prakse i ponosni smo što je za to saznao cijeli svijet – kazala je tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić.