Nesvakidašnja akcija

Opatijski vatrogasci pokazali da imaju veliko srce: Spasili goluba koji je bio zaglavljen na golemom stablu

P. N.

Pokazalo se naime da je golubu noga bila višestruko zapetljana ribolovnom niti te se u letu ta nit zakačila za granu visokog stabla u opatijskom parku. Prizor spašavanja pratilo je pedesetak prolaznika, među kojima brojni turisti, a svi su bili oduševljeni dobrohotnošću opatijskih vatrogasaca koji su na kraju otpetljali nit s golubove noge



Danas popodne opatijski su vatrogasci pokazali da imaju veliko srce. Naime, na dojavu o golubu koji je okrenut naglavačke doslovno “visio” s grane ispred opatijske Crkve sv. Jakova odmah su se odazvali i pokrenuli spasilačku akciju koja je sretno okončana.


Nakon akcije koja je trajala više od sat vremena golub je spašen!


Snimila Slavka ANIČIĆ


Snimila Slavka ANIČIĆ





Pokazalo se naime da je golubu noga bila višestruko zapetljana povrazom (ribolovnom niti) te se u letu ta nit zakačila za granu visokog stabla u opatijskom parku.


U akciji je sudjelovalo šest vatrogasaca, koji su dovezli dva vatrogasna vozila te na više načina pokušali skinuti goluba s tanke grane na visini od desetak metara.


Golub je panično mahao krilima u nastojanju da se oslobodi.


Do stabla pinije nije bilo moguće doći vatrogasnim kolima s kojih bi se s lakoćom podigla stuba i spasila ptica.


Kako drugim metodama nije bilo moguće osloboditi pticu, vatrogasci su donijeli stubu, nagnuli je na stablo i popevši se otpilili granu na kojoj je “visio” golub te ga tako spustili na tlo.


Prizor spašavanja pratilo je pedesetak prolaznika, među kojima brojni turisti, a svi su bili oduševljeni dobrohotnošću opatijskih vatrogasaca koji su na kraju otpetljali nit s golubove noge.


Upomoć su im priskočili i mještani koji su im posudili škare te golubu donijeli vode. Vatrogasci su zatim iscrpljenu pticu prepustili njezi jedne od mještanki.