Nova tržišta

Opatijski Milenij hoteli dobili halal certifikat

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Halal standardi se odnose na pripremu, posluživanje i skladištenja namirnica kao i na pripremu soba



OPATIJA Nakon uspješno provedenog procesa certificiranja opatijskoj grupaciji Milenij hoteli jučer je dodijeljen halal certifikat kojim se potvrđuje implementacija halal standarda u procesima pripreme, posluživanja i skladištenja namirnica kao i pripreme soba za goste islamske vjeroispovijesti. Halal certifikat je predstavnicima Milenij hotela uručio rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Aldin Dugonjić.


– Današnjom dodjelom certifikata halal kvalitete u turističkoj meki Hrvatske, gradu Opatiji grupaciji Milenij hotela značajno se proširuje mogućnost dolaska turista s halal tržišta. Prepoznatljivost Hrvatske na halal tržištu svakim danom je sve veća i zasigurno daljnjim povećanjem infrastrukture prilagođene gostima koji traže halal te sinergijskim radom turističkih dionika otvaraju se mogućnosti još boljeg pozicioniranja na tržištu. U prilog daljnjem razvoju halal turizma ide i početak svakodnevnih letova Dubai-Zagreb od strane jedne od najvećih svjetskih avio-kompanija, Emirates Airlines – rekao je Dugonjić.


Certifikat je uime Milenij hotela preuzeo Ivan Sarajlić koji je istaknuo kako će on pridonijeti da se i hoteli, ali i cijela destinacija otvore novim tržištima. Halal certifikat dodijeljen je jučer za tri hotela iz grupacije Milenij hotela, a to su hoteli Milenij, Royal i Agava.