Za bolji standard

Opatijski HSU predstavio izborni program

Srđan Brajčić

Ilustracija Marin Aničić

Ilustracija Marin Aničić



OPATIJA Hrvatska stranka umirovljenika predstavila je izborni program u kojem se zalažu za očuvanje socijalnog i materijalnog standarda opatijskih umirovljenika. Predsjednik opatijskog HSU-a Dušan Mušćo naznačio je da su njihovi zahtjevi integrirani u izborni program koalicije s kojom umirovljenici izlaze na izbore – SDP, IDS, PGS, HNS, Reformisti i HSS.


U koalicijskom kandidatu za gradonačelnika Fernandu Kiriginu vide garanciju očuvanja socijalnih i materijalnih prava opatijskih umirovljenika. – HSU će se i dalje zalagati za očuvanje socijalne i materijalne sigurnosti umirovljenika. Vodit ćemo brigu o tome da se nastavi pomagati umirovljenike s niskim primanjima. Zalagat ćemo se za subvencioniranje javnog prijevoza i parkiranja, ali i za vraćanje gradskog autobusa, poručio je Mušćo. Naglasio je da umirovljenicima, ali i svim građanima opatijske plaže postaju sve nedostupnije, jer se pretvaraju u ograđena kupališta za goste hotela. HSU neće podržavati takvu politiku.


– Socijalni program koji Opatija provodi u zadnjih 20-tak godina jedan je od najboljih u Hrvatskoj, što ne znači da ga ne treba poboljšavati. Prije svega, to se odnosi na bolje standarde u Domu za starije u Voloskom. Možda nije potrebno graditi novi dom, ali je važno povećati kapacitet onoga u Voloskom za stotinjak kreveta, poručio je Darko Varljen. Zlatomir Prebilić ocijenio je da Opatija mora mijenjati svoju komunalnu politiku. Njemu je neprihvatljivo da Opatijci duplo skuplje plaćaju metar kubični vode od Riječana, a svi se oni opskrbljuju iz istih izvora.




Fernando Kirigin poručio je da će, ako bude izabran za opatijskog gradonačelnika, voditi računa o onome što umirovljenici navode u svojim programskim smjernicama.