Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. veljače 2020.
Svijeće na trgu ispred tržnice

Opatijci odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 17. studeni 2017. u 20:42 2017-11-17T20:42:03+01:00

Nazočne, među kojima su bili i srednjoškolci iz sve četiri opatijske srednje škole, pozdravili su Anto Josipović, predsjednik UDVDR-a ogranak Opatija, te Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika Opatije

OPATIJA Sudionici Domovinskog rata, predstavnici Grada Opatije i susjednih liburnijskih općina i mnogi građani okupili su se predvečer na trgu ispred gradske tržnice na svečanosti u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranka Opatija.

Uz prigodne riječi i kratak program u kojemu je sudjelovao i počasni Zastavni vod, na okupljanju se odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, a kao i svake godine upaljene su i svijeće.

Od upaljenih svijeća formiran je križ, te pored njega, s lijeve i desne strane slova V i Š, koja su simbolizirala hrvatske gradove heroje.

Nazočne, među kojima su bili i srednjoškolci iz sve četiri opatijske srednje škole, pozdravili su Anto Josipović, predsjednik UDVDR-a ogranak Opatija, te Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika Opatije.

Prisjećajući se ratne tragedije i teških vremena koja se ne smiju zaboraviti, iz Opatije je uz riječi zahvale i poštovanja prema svima koji su pali za Hrvatsku, odaslana poruka mira.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.