Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Vožnja bez mobitela

Opatija dobila prvu "free mobile zonu" na Slatini

Foto: Marin Aničić
Foto: Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 12. listopad 2017. u 10:31 2017-10-12T10:31:46+02:00

OPATIJA Opatija je podržala nacionalnu kampanju Dan bez mobitela u prometu i svojim građanima i turistima poslala poruku kako brine o njihovoj sigurnosti, čime je postala ujedno i prvi grad u Hrvatskoj koji ima predviđeno mjesto za besplatno zaustavljanje da bi se obavili hitni pozivi, poslale i pročitale SMS poruke ili mailovi i to putem besplatnoga gradskog wireless interneta.

Opatija na Slatini, blizu TIC-a ima svoju »Free mobile zonu«, na kojoj se vozači slobodno mogu nakratko isključiti iz prometa i obaviti poziv. Prvu ovakvu zonu u okviru kampanje Dan bez mobitela uime Grada Opatije otvorili su zamjenik gradonačelnika Emil Priskić i predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alen Ostojić jer je ova udruga nositelj kampanje.

Prema riječima Renate Ivanović, voditeljice projekta, prema istraživanju HUMS-a 91 posto vozača koristi mobitel za volanom, 33 posto biciklista telefonira dok pedalira, a svaki drugi pješak razgovara na mobitel dok prelazi prometnicu. Vrhunac kampanje će biti proglašavanje 21. listopada nacionalnim Danom bez mobitela u prometu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.