Slavlje na mulu

Opatija dobila gat za privez turističkih brodica

Marina Kirigin

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

U dogradnju luke Opatija uloženo je 2,75 milijuna kuna, a cilj  je rasterećenje postojećeg dijela operativne obale, proširenje i sanacija pristaništa uslijed sigurnijeg priveza, povećanje prometa putnika i uređenje komunalnog dijela opatijske luke



OPATIJA Opatijska luka ima novi gat za privez turističkih i izletničkih brodica koji je danas svečano otvoren u nazočnosti brojnih uzvanika, predstavnika Grada Opatije, PGŽ-a i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Nulta je to faza projekta dogradnje luke Opatija u koju je uloženo 2,75 milijuna kuna, a čiji je cilj  rasterećenje postojećeg dijela operativne obale, proširenje i sanacija pristaništa uslijed sigurnijeg priveza, povećanje prometa putnika i uređenje komunalnog dijela opatijske luke.




Projekt su zajednički sufinancirali Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sa 1,1 milijun kuna, Primorsko-goranska županija sa 1 milijun kuna, Grad Opatija s 300.000 kuna i Županijska lučka uprava Opatija – Lovran – Mošćenička Draga s 273.000 kuna.


Ukupna dužina novog operativnog gata iznosi 35 metara plus 30 metara korijena gata, širine tri metra i služit će za privez putničkih i izletničkih brodova.


Više možete pročitati u sutrašnjem tiskanom izdanju Novog lista!