Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Ulaganje od 400.000 kuna

Obnavlja se lungomare: Duž šetnice u Lovranu traju radovi

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 20. veljača 2019. u 21:27 2019-02-20T21:27:24+01:00

Cilj je bio zamijeniti dotrajale dijelove kako kod nevremena ne bi došlo do urušavanja. Sada je na redu potez most Cipera - Vila Belvedere - pri čemu je za dio radova investitor Općina Lovran, od čega nam je dio sredstava omogućila Primorsko-goranska županija, dok pasage ispod terase Vile Belvedere sanira LRH d.d. Očekuje se da će radovi biti okončani u idućih 30 dana - rekao je lovranski načelnik Bojan Simonič

LOVRAN Još pred četiri godine, Općina Lovran je započela ulagati sredstva u obnovu obalnoga puta. Dionica po dionica ove jedinstvene šetnice uz more sanirala se, a uoči ljetne sezone 2019. godine u Lovranu je u tijeku obnova posljednjih kritičnih točaka na lungomaru.

– Cilj je bio zamijeniti dotrajale dijelove kako kod nevremena ne bi došlo do urušavanja. Sada je na redu potez most Cipera - Vila Belvedere - pri čemu je za dio radova investitor Općina Lovran, od čega nam je dio sredstava omogućila Primorsko-goranska županija, dok pasage ispod terase Vile Belvedere sanira LRH d.d. Očekuje se da će radovi biti okončani u idućih 30 dana - rekao je lovranski načelnik Bojan Simonič.

Naglasio je i kako niti prije ovih radova lungomare nije bio opasan za pješake, dodavši kako su ipak »preventivno djelovali zbog zamijećenih pukotina i dotrajalosti armature, kako bi i ostao siguran«. Ukupna ugovorena vrijednost radova je oko 400.000 kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.