Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Posve neobična priča

OPATIJA ZA PRIMJER Ovdje antifašisti i dragovoljci Domovinskog rata zajedno organiziraju sportske igre

OPATIJA ZA PRIMJER Ovdje antifašisti i dragovoljci Domovinskog rata zajedno organiziraju sportske igre
OPATIJA ZA PRIMJER Ovdje antifašisti i dragovoljci Domovinskog rata zajedno organiziraju sportske igre
Autor:
Objavljeno: 10. listopad 2018. u 7:02 2018-10-10T07:02:11+02:00

Dokazali smo da je jedinstvo moguće i da ne moramo kopati po mračnim vremenima – rekao je Josipović 

OPATIJA Treće Sportske igre UABA Grada Opatije i UDVDR - ogranak Opatija održat će se u subotu, 13. listopada u Poljanama. Na tradicionalnom sportskom susretu članova opatijskih udruga očekuje se 50 do 80 sudionika koji će snage odmjeriti u boćanju, briškuli i trešeti, pikadu, šahu i mori japoneze, a u revijalnom dijelu i u potezanju konopa.

Prijave sudionika bit će u 9 sati, a pozdravni govori organizatora iz udruga na rasporedu su u 10 sati nakon čega kreće natjecanje, najavljeno je na press konferenciji na kojoj su sudjelovali predstavnici UABA Grada Opatije i UDVDR - ogranka Opatija.

Sportske igre su otvorenog tipa, te se očekuju i ekipe MO Poljane, Crvenog križa Opatija, međutim oni će se nadmetati izvan konkurencije te će se medalje dijeliti isključivo članovima opatijskih udruga antifašista i dragovoljaca.

Predsjednik opatijske Udruge antifašista Bruno Starčić naglasio je kako ovakva suradnja među udrugama dragovoljaca i antifašista krasi Opatiju, te kako u drugim krajevima takva suradnja nije čest slučaj.

Oleg Mandić iz UABA, prisjetio se kako su prvi puta igre organizirane pred šest godina, a Anto Josipović, predsjednik UDVDR - ogranak Opatija, dodao kako se njihova suradnja s UABA-om Opatija događa i po drugim pitanjima, kako zajedno obilaze ratišta, rade na projektima, polažu vijence na spomen obilježjima iz oba rata.

– Dokazali smo da je jedinstvo moguće i da ne moramo kopati po mračnim vremenima – rekao je Josipović na press konferenciji na kojoj je sudjelovao i Dragan Kršanac iz UDVDR - ogranak Opatija i Suzana Cvjetković iz UABA Opatija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.