Veze s Kinom

OPATIJA NA KINESKOM TRŽIŠTU Opatijci se predstavili u dvadesetmilijunskom Shenzhenu

Aleksandra Kućel Ilić

Opatija je prekrasna i kineski gosti će uživati u njoj, a mi potičemo građane Shenzhena na putovanje u Hrvatsku – izjavila je Yang Yong Qun, direktorica Uprave za kulturu, turizam i sport Shenzhena



OPATIJA Nakon uspješnog predstavljanja u Šangaju turistička delegacija Opatije predvođena direktoricom Turističke zajednice Grada Opatija Suzi Petričić predstavila je turističku ponudu Opatijske rivijere i u gradu Shenzhenu. Opatija je tako postala prvi hrvatski grad koji se predstavio u Shenzhenu, gradu koji Kinezi smatraju začetnikom reforme i koji je jedan od vodećih gradova u tehnološkom razvoju, a u kojem živi oko 20 milijuna stanovnika – priopćeno je jučer iz Turističke zajednice Grada Opatije.


Promotivni film


Na poziv grada Shenzhena Opatija je dobila priliku predstaviti se brojnim predstavnicima turističkih agencija i medija u kongresnom prostoru hotela »Marco Polo« u Shenzhenu uz prisutnost i podršku visokih dužnosnika gradske uprave. Unatoč činjenici da je većina Kineza čula za Marka Pola, vrlo mali broj ga vezuje uz našu zemlju pa je tim više prezentacija Opatije upravo u hotelu »Marco Polo« u centru grada imala i simboličan značaj.


Na konferenciju koju je otvorio Wu Sikang, direktor Razvojnog istraživačkog instituta gradske uprave grada Shenzhena, odazvalo se stotinjak sudionika, predstavnika turističkih agencija i medija. Prezentaciji turističke ponude Opatijske rivijere prethodio je promotivni film turističke ponude Hrvatske, Kvarnera i Opatijske rivijere na kineskom jeziku.


Zajednička suradnja




U protokolarnom dijelu konferencije pozdravne govore održali su Wu Sikang, Suzi Petričić, Yang Yong Qun, direktorica Uprave za kulturu, turizam i sport grada Shenzhena Li Gang, predsjednik uprave Shenzhen Hengkangda International Food Co. Ltd i predsjednik Komore Shenzhena za uvoz i izvoz, Kruno Kapetanović, vlasnik opatijskog hotela Navis 5* i hotela Villa Kapetanović, Heimo Waldemar Hirn, direktor OHM Management Grupe, prof. dr. sc. Li Guangming, dekan Shenzhen Tourism Collegea, Jinan University, te prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, navodi se u priopćenju za medije.


Istaknuta je želja za zajedničkom suradnjom i njenim jačanjem kroz uspostavljanje poslovnih odnosa te privlačenje što većeg broja kineskih gostiju. Slijedom navedenog, Suzi Petričić i Yang Yong Qun potpisale su sporazum o suradnji.


– Opatija je prekrasan grad i kineski gosti će uživati u njenim ljepotama, a mi potičemo građane Shenzhena na putovanje u Hrvatsku – izjavila je Yang Yong Qun.Suzi Petričić zahvalila je na pozivu i gostoprimstvu te prilici za prezentiranjem Opatijske rivijere u velikom gradu Shenzhenu.

Nakon skupa organiziran je posjet i sastanak s upravom Shenzhen Tourism College, Jinan University, kojem su nazočile prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana i prof. dr. sc. Ines Milohnić.


U sklopu konferencije organizirana je i promotivna nagradna igra, za koju su nagrade osigurali Design Hotel Navis i Hotel Bristol by OHM, TZG Opatija i Gradska uprava Shenzhena, koja je osigurala jednu povratnu avionsku kartu na relaciji Shenzhen – Zagreb.