Projekti

Nove opatijske atrakcije – Amerikanski vrtovi i rasadnik Angiolina

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Oba projekta, što se financiranja tiče planirana je pod okriljem mehanizama Urbane aglomeracije Rijeka, a s procedura na izradi planskih dokumentacija bit će prezentirani i gradskim vijećnicima



OPATIJA Na kolegiju gradonačelnika Opatije Ive Dujmića i njegovih zamjenika dr.sc. Emila Priskića i Vere Šantić s pročelnicima upravnih odjela Grada Opatije raspravljalo se o poslovanju ustanova i institucija kojih je osnivač Grad, tijeku procedure izrade planova za uređenje rasadnika u parku Angiolina, zatim daljnjeg uređenja Amerikanskih vrtova, ali i o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2017. godinu – objavljeno je na web stranicama Grad Opatije.


Staro i novo


Ravnatelji svih gradskih ustanova i institucija (Dječji vrtić Opatija, Javna vatrogasna postrojba, Osnovna škola Rikard Katalinić Jeretov, Festival Opatija, Hrvatski muzej turizma, Knjižnica i čitaonica Viktor Car Emin) izvijestili su čelnike opatijske izvršne vlasti i gradske uprave o tijeku svojeg poslovanja u odnosu na zacrtane operativne i financijske godišnje planove. Prema iznesenim podacima, zaključeno je da su sve ustanove poslovale uredno, sukladno planiranim okvirima.


Na kolegiju su prezentirani i rezultati tijeka procedura na izradi planskih dokumentacija potrebnih za uređenje rasadnika Angiolina, koji se nalazi u parku Angiolina, zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture, a govorilo se i o rješenjima za cjelovito uređenje Amerikanskih vrtova. Rasadnik u parku Angiolina i Amerikanski vrtovi postat će zanimljive turističke atrakcije poštujući tradiciju, ali u novom ruhu – uvažavajući tako interese i potrebe modernih turista i posjetitelja, svojevrsna turistička zelena nit koja će i multimedijalno pričati priču o povijesti Opatije.


Proračun po planu




Realizacija oba projekta, što se financiranja tiče planirana je pod okriljem mehanizama Urbane aglomeracije Rijeka, čiji je Grad Opatija član, stoji na službenim stranicama Grada Opatije.


O tijeku procedure oko planova za uređenje rasadnika u parku Angiolina i Amerikanskih vrtova na narednoj sjednici Gradskog vijeća bit će informirani i vijećnici, moglo se čuti na rujanskom kolegiju, gdje je također zaključeno i da je izvršenje Proračuna Grada Opatije za prvih šest mjeseci ove godine, dakle do 30. lipnja bilo u skladu s planiranom realizacijom kako na rashodovnoj, tako i na prihodovnoj strani, što će također biti jedna od tema na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.