Vještina

Natjecanje na Tri kralja: Fešta od kobasic u Permanima

Aleksandra Kućel Ilić

Miloš Dekleva, vlasnik »Stare pošte« / snimio V. KARUZA

Miloš Dekleva, vlasnik »Stare pošte« / snimio V. KARUZA

Kako bi se omogućilo transparentno ocjenjivanje, žiri će biti sastavljen od samih natjecatelja



 U petak, 6. siječnja održat će se tradicionalna Fešta od kobasic na Staroj pošte. Kao i svake godine natjecanje u vještini pripreme kobasice na tradicionalan način održat će se na Tri kralja u jednom od najstarijih ugostiteljskih objekata na području Općine Matulji koji je prije tri godine slavio 170 godina neprekinutog obiteljskog rada. Glavni organizator ove fešte je restoran Stara pošta koji i ove godine očekuje veliki broj posjetitelja, a pokrovitelj je Općina Matulji. Sve počinje u 18 sati kada kreće degustacija pristiglih delicija. U natjecanju mogu sudjelovati svi koji pripremaju kobasice, tako da donesu dva para svojih kobasica na ocjenjivanje.


Žiri je sastavljen od samih natjecatelja kako bi se omogućilo transparentno ocjenjivanje. Na fešti će se za dobro raspoloženje pobrinuti bend »Trio bez kormilara«. Najboljim znalcima pripreme kobasica dodijelit će se medalje kao i prigodne nagrade.


Stara je mudrost da samo tri sastojka: papar, sol i svinjsko meso mogu imati bezbroj kombinacija a samo su tri ovog puta dobitne i zato se pozivaju svi zainteresirani da ovog petka budu dio natjecanja i pokažu svoja znanja i umijeća – pozvali su organizatori i pokrovitelji manifestacije.