Ispred ''Šporera''

Najpoznatiji hrvatski trener održao besplatni trening u parku: Opatijci i Mario postali prava ekipa za vježbanje

Andrea Bralić

Foto  M. Aničić

Foto M. Aničić



OPATIJA U parku ispred opatijskog »Šporera« danas se tražilo mjesto više. Naime, najpoznatiji hrvatski trener i motivator Mario Mlinarić održao je trening na otvorenom, a tako će biti svake nedjelje do kraja ožujka povodom manifestacije »Ožujak – oaza wellnessa«. Njegovi besplatni treninzi privlače sve veći broj zainteresiranih građana, a moramo primijetiti, prvenstveno žena svih dobi. Ono što Mario u svom treningu nudi je upoznavanje s vježbama koje možemo i sami odraditi svakog jutra nakon buđenja, dakle rutina s kojom bi svatko trebao započeti dan. Tu su i njegovi savjeti o vitaminima, zdravom doručku, kombinaciji namirnica, pragu boli, saniranju ozljeda… tako da sat vježbanja prođe u tren.


Mario Mlinarić , koji je već netko vrijeme Opatijac, jako je zadovoljan suradnjom s Turističkom zajednicom Grada Opatije ali i samim građanima koji sve više pažnje posvećuju zdravijem životu. I njegovi poslovni planovi sve su više vezani za ovo područje, pa najavljuje i nove projekte u suradnji s opatijskim hotelijerima:– Imam odličnu suradnju s Turističkom zajednicom Grada Opatija koja jako puno pažnje pridaje razvijanju segmenta zdravstvenog turizma, a od kad sam se preselio u Opatiju u interesu mi je čim više promovirati ovaj grad. I razlog nije samo taj što sada živim ovdje, nego je po meni Opatija jednostavno – top. Ima dugu tradiciju zdravlja i turizma i to treba stalno razvijati i promovirati. Isto tako dobru suradnju imam i s hotelskom tvrtkom Amadria Park s kojima želim osmisliti sadržaje aktivnog turizma na način da strancima njihov boravak u Opatiji učinimo bogatijim. Tu prije svega mislim da i od Veprinca i od Vrutki i od šetališta Carmen Sylva možemo raditi dobru promociju grada ali i aktivne, dodatne sadržaje za goste zbog kojih će se vraćati u ovaj grad, kaže Mario koji riječi hvale ima i za svoje sugrađane:

– Svake godine dolazi nam sve više Opatijaca na naša zajednička vježbanja i već smo postali prava ekipa, a drago mi je vidjeti i nova lica. Već drugu godinu radim i online izazov preko moje Facebook stranice »Mario Mlinarić trening« gdje nudimo segment treninga i plan prehrane, vitaminizaciju, poticaje, nagrade i u godinu dana imamo preko sto tisuća ljudi koji su uz našu pomoć napravili transformaciju od 5 do 85 kila. Stvorena je zajednica s podrškom i drago mi je da mogu ljudima pomoć. Ovakvi treninzi na otvorenom imaju i dodatni vid druženja na zraku i poticanja na promjene kojima život činimo kvalitetnijim, rekao nam je Mario i otrčao među ljude željne vježbanja koji su upijali svaku njegovu riječ.


Opatijce i njihovog motivatora   je pratilo sunce, no narednih nedjelja, u slučaju kiše, treninzi će se održavati u dvorani Kulturnog doma »Zora«. Uz besplatne treninge, tijekom manifestacije »Ožujak – oaza wellnessa« održavaju se i besplatne radionice Yoga i meditacija u pokretu Medical Wellness akademije 12. i 19. ožujka te radionica obuke masaže za parove »Ruke koje vole« Ortosan – Medical Wellness centra 11. i 27. ožujka. Tijekom opatijskog mjeseca sporta i zdravlja, hoteli i wellness centri pripremili su posebne ponude tretmana i wellness programa uz značajne popuste.