U samome "srcu pristaništa"

Na mjestu bivšeg “Capitana” u Opatiji otvoren restoran i bar “Molo”

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Priča o »Molu« je za Opatiju vrlo značajna i zbog toga što je punih 12 godina zatvorenih vrata »Capitana« pretvorilo ovu lokaciju u samome »srcu pristaništa« u ružnu »črnu maću«, no sad je to konačno riješeno

Bio sam ovdje kada su se zatvarala vrata bivšeg Capitana u Opatiji, ovdje sam i sada, dvanaest godina kasnije, kada na ovoj svečanosti otvaramo restoran i bar »Molo«. Želim da se svi dobro zabavimo, a onda kasnije ostaje na svima nama da posjećujemo ovaj lokal i u njemu trošimo – rekao je poznati automobilistički as Niko Pulić u ulozi kuma novootvorenog restorana i bara na opatijskome mulu prilikom »krštenja« ugostiteljskog objekta »Molo«.VIP uzvanike koji su u velikom broju došli na otvorenje, uime ekipe koja će nastojati pridonijeti povratku cjelogodišnjeg poslovanja u Opatiju, pozdravio je »glavni i odgovorni« za to da ova priča uspije, Roni Voskion, zahvalivši svima koji su uložili trud u preuređenje objekta. Posebno je zahvalio Gradu Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji koji su podupirali projekt i bez čije pomoći njegova realizacija ne bi bila moguća. Program je vodila novinarka Ana Radišić, specijalni gost večeri bio je Tedi Spalato koji je pohvalio »iznimnu ljepotu Riječanki i Opatijki koja ga uvijek kada dođe na Kvarner iznova osvoji«, a u restoranu i baru čiji dizajn potpisuje Filip Gordon Frank, gosti su imali priliku upoznati čari mediteranske kuhinje. Za sve ljubitelje dobre hrane i umjerenih cijena, restoran »Molo« je nakon »probnog partija« dan prije, od subote i službeno otvoren. 

A priča o »Molu« je za Opatiju vrlo značajna i zbog toga što je punih dvanaest godina zatvorenih vrata bivšeg »Capitana« pretvorilo ovu lokaciju u samome »srcu pristaništa« u ružnu »črnu maću« zbog koje su se gosti zgražali, no s obzirom da se radi o pomorskom dobru i drugim okolnostima, kompliciranim imovinsko-pravnim odnosima koji nisu dozvoljavali renoviranje objekta – niz godina se problem nije mogao riješiti. Ipak, ljeto 2015. godine je u opatijsku zonu Zert donijelo »vjetar u leđa«, pa sada i ovaj dio grada izgleda onako kako to Opatija zaslužuje.