Novi saziv

Mladen Prenc na čelu matuljskog Općinskog vijeća

Marina Kirigin

Mladen Prenc / Snimio Marin Aničić

Mladen Prenc / Snimio Marin Aničić



Mladen Prenc (PGS – IDS – Reformisti) novi je predsjednik matuljskog Općinskog vijeća izabran na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici. Za njega je glasalo 10 od 17 prisutnih vijećnika, dok su preostali bili suzdržani.


Za potpredsjednike su izabrani Slobodan Juračić iz redova vladajućih (SDP-HSU) i Alan Ujčić iz redova oporbe (HDZ/HSS/HSP AS, HDS, HRAST). Mladen Prenc po stupanju na dužnost zahvalio se svima koji su mu dali podršku i rekao da se nada da ih neće iznevjeriti u ovih godinu dana, odnosno u razdoblju koje je ostalo do redovitih izbora.


 




Mario Ćiković, s obzirom na to da je početkom travnja izabran za načelnika Matulja, i Eni Šebalj, kao njegova zamjenica, po sili zakona svoj su vijećnički mandat morali staviti u mirovanje. Umjesto Ćikovića u vijećničkoj klupi sjedit će Vladan Mekterović, dok će umjesto Šebalj vjećničko mjesto zauzeti Tatjana Margan. Martina Šverko (PGS/IDS/Reformisti) mandat je stavila u mirovanje iz osobnih razloga, a umjesto nje u vijećničkoj klupi sjedit će Hari Jurdana.


 


Tako će sljedećih godinu dana, do novih redovnih izbora, novi saziv Općinskog vijeća Općine Matulji činiti Vladan Mekterović, Slobodan Juračić, Ilija Bakić, Tatjana Margan, Dean Frlan i Sonja Vlah (koalicija SDP-HSU), Mladen Prenc, Bruno Frlan, Hari Jurdana i Sandro Ladavac (PGS/IDS/Reformisti), Miodrag Šarac, Bojan Šustar i Dominik Rubeša (HNS-Liberalni demokrati/AM), Vedran Grgurić i Alan Ujčić (HDZ/HSS/HSP AS, HDS, HRAST), te Željko Grbac i Igor Barak (Kandidacijska lista grupe birača).


 


Za predsjednika Mandatnog povjerenstva izabran je Dean Frlan, a članovi tog tijela su Igor Barak i Slobodan Juračić. U općinski Odbor za izbor i imenovanje izabrani su Marin Klanac (predsjednik), te članovi Bruno Frlan i Ilija Bakić.


 


Svi oni jučer su svečano prisegli u matuljskoj vijećnici i obvezali se na pošten i dosljedan rad u interesu javnosti.