Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
26. siječnja 2020.
'Kao po špagi'

Međunarodna povorka u Lovranu: Više od 3000 velikih i malih maškara i zvončara prodefiliralo glavnom prometnicom

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2019. u 20:36 2019-02-24T20:36:00+01:00

Lovranci su nečim zaslužili da im se baš sve poklopi na dan njihove međunarodne povorke koja je ove prekrasne, burne i prohladne nedjelje glavnom prometnicom prošla 52. put. Veselo, rasplesano, raspjevano, povezano s publikom bilo je više od 3 tisuće maškara i zvončara, velikih i malih, domaćih i inozemnih podijeljenih u 46 grupa uz dvadesetak atraktivnih alegorijskih kola.

Višesatni događaj   prvi se put prenosio direktno, televizijskim putem, no to nije omelo mnogobrojne posjetitelje da pohrle u Lovran i uživaju u prekrasnim maskama.

Lovran je već niz godina poznat upravo po tom »kliku« maškara i publike duž cijele trase. A da bi sve teklo »kao po špagi« i ovog se puta brinula Toronjera, pusno društvo čija povijest seže u 1923. Uvježbali su oni od tada organizaciju svega i svačega u vrijeme Pusta, pa ni ne čudi da su lovranske povorke dinamičnije od drugih i s najmanje »rupa« između dviju grupa.

Kao i uvijek, maškare su kretale od Hotela Excelsior gdje ih je sa bine ispraćala Zvjezdana Klobučar Filčić, a u samom centru, kod kavane, visoko iznad svih visjeli su u košari Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin, dinamični voditeljski duo koji je ovog puta inspiraciju našao u popularnom zagrebačkom penziću Toniju i njegovom pozivu na vježbanje.

Zubato sunce pratilo je maškare i zvončare veći dio povorke, a Lovranci su se pobrinuli da ne manjka svega onoga što grije tijelo i dušu. Najhladnije je bilo na mulu, no organizatori su doskočili i tome, pa su uz pomoć lovaca pripremili topli fažol koji se lijepo slaže s niskim temperaturama i povišenim promilima dok su dječicu čekale krafne i sokovi. Za zabavu na kraju pobrinuli su se »Dellboysi« uz čiji se rock 'n' roll i harmonike nije teško zagrijati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu