Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Klapski maraton

foto Maškarana poslastica u Kvarneru: Klape ni ove godine 'nikome nisu ostale dužne'

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 22. veljača 2019. u 22:46 2019-02-22T22:46:00+01:00

U konkurenciji za ukupno sedam nagrada, nastupilo je osam klapa

OPATIJA Veselo i nasmijano, u duhu karnevala i šale, pod kristalnim lusterima dvorane hotela Kvarner u Opatiji, maškarani klapski maraton proslavio je deseti rođendan.

Na veliko zadovoljstvo mnogobrojnih posjetitelja, večer su otvorili Grobnički dondolaši, a pridružili su im se i Opatijski latarići. Program su i ove godine vodili Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta, a prve su, izvan konkurencije nastupile organizatorice, Ženska klapa Volosko, prigodno maskirane. Vološćanke su za jubilej utjelovile Carski grad, a za pjesmu dobrodošlice izvele operetu »Šišmiš« Johanna Straussa.

U konkurenciji za ukupno sedam nagrada, nastupilo je osam klapa. Tako se muška klapa Mirakul iz Veprinca pozabavila znakovitom problematikom na temu »Metla od leprini«, Ženska klapa Lira iz Rijeke je otpjevala »Bilo vavek veselo«, a Opatijke, Ženska klapa Kamelija, na svoj prepoznatljiv način izvele »Život na peze je bezveze«. Muška klapa Reloj iz Splita pjevala je skladbu »Gripa«, Ženska klapa Hreljin »Avioni«, a Muška klapa Kastav ponovno pročešljala vrlo aktualnu problematiku na maškarani način uz pjesmu »Smeti«.

o222am47
Jubilarni Maškarani klapski maraton / Foto Marin Aničić

Ženska klapa Teha također je pogodila »u sridu« uz skladbu »Baila Bandinjo«, dok su Matuljci, Muška klapa Skalin u svojoj pjesmi poručili »Vježbaj! Pi... ti materina«. Duhoviti scenski nastupi praćeni šaljivim tekstovima i glazbom »nikome nisu ostali dužni«.

Maškarani žiri je bio sastavljen od poznatih osoba, a uz Nikolu Nikija Peršića u ulozi predsjednika žirija, u njemu su bili još i Branko Uvodić, Eduard Kišić, Darko Čargonja, Betty Jurković, Andrej Baša, Jadranka Čubrić, Aleksandar Valenčić, Francesco Squarcia, Sergio Pavat i Mario Mlinarić.

U revijalnom dijelu programa, publiku su zabavljali Niko Poles i njegova »Škola armunike«. Kada su proglašeni pobjednici, nastavilo se feštati uz maškarani pusni tanac i grupu Bonaca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.