RADOVI U TIJEKU

Mališani još na “čekanju”: Opet je odgođeno otvorenje vrtića u Velom Brgudu

Marina Kirigin

Snimio:Silvano Ježina

Snimio:Silvano Ježina

Otvorenje temeljito preuređene zgrade trebalo je biti 5. studenoga, ali je zbog tehničkih poteškoća odgođeno za jučer, a sada je ispalo da je datum početka rada područnog matuljskog vrtića nepoznat



MATULJI Trideset mladih obitelji ovisi o nečijoj bahatosti. Obećali su da će vrtić u Velom Brgudu biti otvoren početkom studenog, a onda su najavili otvaranje 3. prosinca, i evo opet ništa. Izvođači radova mogli su raditi tijekom cijelog ljeta, a na gradilištu nije bilo nikoga. Sve je stajalo do sredine rujna, a tek onda su se malo intenzivirali radovi. Ti mladi roditelji rade i nemaju gdje pustiti djecu, a već dva puta odgodili su otvaranje vrtića na koje čeka 30-ak mališana – rekla je mještanka gornjeg kraja Općine Matulji čiji je unuk trebao krenuti u vrtić u Velom Brgudu koji se obnavlja od početka ljeta.


Dječji vrtić Veli Brgud »dotaknut« je i u studenom na sjednici Općinskoga vijeća u Matuljima, gdje je vijećnike zanimalo zbog čega se rok za dovršetak radova otegnuo. Načelnik Općine Matulji tada je na sjednici rekao da je otvorenje temeljito preuređene zgrade trebalo biti 5. studenoga, ali su tehničke poteškoće pri izvođenju radova na terenu i velika vlaga koja je prijetila i mogla uništiti podnu podlogu, usporile dovršetak.


Tada je rečeno da će vrtić biti otvoren 3. prosinca, međutim to se nanovo nije dogodilo. Zbog čega se ponovo prolongiralo useljenje u obnovljeni vrtić, odnosno koji su razlozi zbog kojih ni jučer nije otvoren područni matuljski vrtić u Velom Brgudu, pitanja su koja smo postavili ravnateljici Dječjeg vrtića Matulji Jeleni Stepić.




– Ovog trenutka ne možemo točno reći datum kada će vrtić otvoriti svoja vrata. Potrebna nam je posebna suglasnost o proširenju djelatnosti državne uprave da bismo mogli otvoriti objekt. Sada kada su radovi na vrtiću dovršeni, možemo poslati zahtjev državnoj upravi, što ćemo učiniti danas – rekla je Jelena Stepić, objašnjavajući da se proširenje djelatnosti područnog vrtića odnosi na nove jasličke skupine koje će prvi put djelovati na toj lokaciji u Velom Brgudu.


Ravnateljica je isto tako navela da su zvali sve roditelje upisane djece u taj objekt da im daju informaciju o tome što se događa i zbog čega vrtić još nije otvoren. Ravnateljica Stepić će, čim dobije informaciju iz državne uprave, obavijestiti javnost o datumu početka rada područnog vrtića.