Skate park i bike poligon

“Mali” gradski vijećnici izrešetali opatijskog gradonačelnika

Marina Kirigin



OPATIJA  Hoće li se postaviti svjetlosna signalizacija i na pješačke prijelaze na Novoj cesti, kada će se izgraditi aquapark u Ičićima, kako napreduje izgradnja kina, odnosno Kulturno-turističkog centra – samo su neka od pitanja »malih« gradskih vijećnika upućena gradonačelniku Opatije na posljednjoj 4. sjednici desetog saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatije. Gradonačelnik  Ivo Dujmić dječjim vijećnicima odgovorio je kako na pješačke prijelaze na Novoj cesti zasad neće biti postavljena nova signalizacija te kako je u planu daljnje postavljanje led markera prema Slatini, osim na dijelu ceste na kojem se odvija Balinjerada, kako bi se ona i dalje mogla nesmetano odvijati.  Po pitanju gradnje aquaparka gradonačelnik je odgovorio da bi i on želio da to krene što prije, no kako se još mora riješiti imovinsko-pravna situacija. Gradnja KTC-a ide prema planu i do kraja godine bit će dovršen, zaključio je Dujmić i pohvalio Dječje Gradsko vijeće za predani rad.


Zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin izvijestio je male vijećnike da su uspješno riješene neke njihove prijašnje zamolbe, poput pješačkog prijelaza ispred Sportske dvorane »Marino Cvetković«. Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina obavijestila je vijećnike o njihovim prijedlozima koji su uvršteni u Proračun Grada Opatije za 2016. godinu, poput postavljanja novih ploča »Grad Opatija prijatelj djece« na ulazu u Opatiju i u Iku, uređenja skate parka, odnosno biciklističkog poligona, postavljanja novih »špina« za vodu na dječjem kupalištu te  uređenja novih prostora DND-a Opatija.  Usvojeni su Natječaj za naj dječje djelo i Natječaj za dodjelu sredstava Proračuna Dječjeg gradskog vijeća te će se objaviti, a rokovi za prijavu su do 18. ožujka.


Na kraju sjednice mala vijećnica Tara Tomić govorila je o grafitima na dječjim igralištima te zamolila vršnjake, ali i one starije, da ne uništavaju igrališta i da ih čuvaju,  dok je predstavnica DND-a Opatija Tea Jelača upoznala prisutne s novim projektom »Veliki i mali na Violici« te najavila aktivnosti koje će se u sklopu projekta izvoditi, poput izrade mape dječjih igrališta, oslikavanja Violice te obiteljskog druženja na Dan obitelji 15. svibnja.