Jadranska turneja

Ljubitelji vespi obišli Mošćeničku Dragu, Brseč, Mošćenice i Sv. Jelenu

Slavica Bakić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

U Mošćeničkoj Dragi, Brseču i Mošćenicama i Sv. Jeleni je susret u organizaciji Vespa klub Rijeka okupio brojne vozače vespe. Ujedno, ovom susretu priključili su se i sudionici Vespa Oldies Adriatic Toura, na kojem od 14. do 22. svibnja sudjeluju vespe proizvedene prije 1986. godine



MOŠĆENIČKA DRAGA Vespa je na ovim prostorima svoju najveću popularnost uživala osamdesetih, čak je u socijalizmu predstavljala i svojevrsni statusni simbol, ali sudeći prema učestalosti susreta ljubitelja ovog kultnog talijanskog skutera, kao i broju sudionika, vespa zapravo nikad nije izašla iz mode.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Tako je bilo i danas u Mošćeničkoj Dragi, Brseču i Mošćenicama i Sv. Jeleni, gdje je susret u organizaciji Vespa klub Rijeka okupio brojne vozače vespe, skutera koji još uvijek privlači veliku pozornost unatoč jakoj konkurenciji proizvođača dvokotača s istoka.




Ujedno, ovom susretu priključili su se i sudionici Vespa Oldies Adriatic Toura, na kojem od 14. do 22. svibnja sudjeluju vespe proizvedene prije 1986. godine.


Naime, vlasnici vespi starijih godišnja, voze jadransku turneju od Umaga do Dubrovnika kako bi obilježili 70 godina kontinuirane proizvodnje ovog skutera kojeg su odmah nakon Drugog svjetskog rata dizajnirali Enrico Piaggio i zrakoplovni inženjer Corradino D’Ascanio.


Više možete pročitati u sutrašnjem tiskanom izdanju Novog lista!