Ljetne aktivnosti

Ljetna olimpijada: Mališani će to još dugo pamtiti

Marina Kirigin

Mališani uživali u moru na kupalištu Tomaševac / snimio   M. ANIČIĆ

Mališani uživali u moru na kupalištu Tomaševac / snimio M. ANIČIĆ

Mališani iz cijele regije Opatije, Rijeke, Lovrana, ali i djeca koja su se zatekla na kupalištu uključila su se u štafetne igre u moru, mali vaterpolo te graničar i rukomet na pijesku



Šezdesetak djece, polaznika Ljetnih aktivnosti Društva »Naša djeca« Opatija i škole plivanja, koja se održavala protekla dva tjedna na kupalištu Tomaševac, jučer su uživali u moru i na pijesku opatijskog dječjeg kupališta u sklopu desete, jubilarne Ljetne olimpijade. Sportsko-rekreativna manifestacija koja se održava u povodu Dana Grada Opatije poklon je najmlađim žiteljima Opatije, istaknuo je Dalibor Korenić iz Kluba za športsku rekreaciju »Gorovo« koji je organizator ljetne dječje priredbe na Tomaševcu.


– Cilj je uvijek isti – djecu navesti da budu aktivna, da vrijeme provedu na otvorenom i u prirodi, da se druže, uživaju i zabavljaju. Današnji dan ujedno ćemo iskoristiti i za prezentaciju naučenog u školi plivanja koja se održavala protekla dva tjedna u suradnji s opatijskim Crvenim križem – rekao je Korenić, navodeći kako jučerašnje aktivnosti nisu bile natjecateljskog karaktera.


Mališani iz cijele regije Opatije, Rijeke, Lovrana, ali i djeca koja su se zatekla na kupalištu uključila su se u štafetne igre u moru, mali vaterpolo, ali i graničar i rukomet na pijesku. Među njima bila je i desetogodišnja Petra Pende iz Rijeke koja je na Tomaševac stigla zajedno s grupom opatijskih DND-ovaca.




– Već smo se nekoliko puta kupali na Tomaševcu, a danas imamo priliku i uživati u raznim igrama u moru – rekla je Petra.