Rally oldtimera

Limeni retro ljepotani oduševili Opatijce i goste

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina



Liburnia Classic Oldtimer Rally, u osmom izdanju pod motom »100 kilometara po Kvarneru«, okupio je jučer u Opatiji četrdesetak dobro očuvanih retro-ljepotana iz Hrvatske, Slovenije i Švicarske.


Uz prigodnu izložbu koja se mogla razgledati ispred Sportske dvorane Marino Cvetković dva sata prije starta rallyja iz Opatije u smjeru Kastva, pružen je i odličan uvod u manifestaciju RetrOpatija koja je na rasporedu krajem idućega tjedna, a trajat će četiri dana.


Nakon što su vozači stigli do Kastva, preko Opatije i Lovrana stigli su do Plomina, gdje je održan ispit spretnosti i točnosti. Od luke Plomin, put ih je vodio preko tunela Učke ponovno na liburnijsku stranu, u Bregi, gdje je bio i cilj rallyja.




Cjelodnevno druženje zaljubljenika u oldtimere i ove je godine organizirao Liburnia Classic Club iz Opatije, a prema riječima Rajka Hlanude iz ovog uspješnog kluba, odaziv sudionika je bio otprilike na razini prošlogodišnjeg rallyja. Među najzapaženijim modelima jučerašnje manifestacije bio je oldtimer Mercedes 190 SL iz pedeset i neke godine, a pored domaćih zaljubljenika u svijet automobila iz prošlosti, izložbu su razgledavali i turisti koji su ju ocijenili vrlo atraktivnom, te su rally oldtimera Opatijskom rivijerom zabilježile i brojne kamere.