Zima u Opatiji

Ledena čarolija i doček Nove u najvećoj diskoteci kraj mora

Marina Kirigin

Klizalište će biti otvoreno 30. studenoga predstavom na ledu »Bajkovita ledena čarolija« klizačkog kluba »Medo« iz Zagreba, a leda će u Opatiji biti do 27. prosinca kada će započeti pripreme za najluđu noć u godini. Ispraćaj Stare i doček Nove godine na Ljetnoj će biti održan na otvorenom pod disco kuglom



OPATIJA »Ledena čarolija« ove će godine treći puta svojim blagdanskim ugođajem »okovati« opatijsku Ljetnu pozornicu – najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Festivala Opatija, gradske ustanove koja je u suradnji s TZ-om grada Opatije i agencijom Kvarner Touristik, a uz pomoć hotelijera, ugostitelja i obrtnika, glavni organizator raznih glazbeno-scenskih i gastro manifestacija u mjesecu prosincu na Ljetnoj pozornici.


– Okosnica ovogodišnje zimske bajke je kazalište uz koje se nadovezuju različita kulturno-zabavna događanja u adventskoj atmosferi. Opatijski ugostitelji i obrtnici uselit će u već poznate drvene kućice, a prodajom uobičajenih adventskih gastronomskih delicija uz nezaobilazno kuhano vino i božićnu glazbu koja će se širiti klizalištem pružat će Opatijcima i njihovim gostima nezaboravni božićni doživljaj – najavila je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš i izrazila nadu da će temperature dopustiti da se led treći puta postavi uz samo more.



Tradicionalna ceremonija postavljanja bora i paljenja lampica poseban je trenutak diljem svijeta. London, New York, Pariz, Sidney, Prag, Berlin, a prvi puta ovaj spektakularan događaj “Christmas Tree Lighting” održat će se i u Opatiji. Čarolija će se dogoditi 29. studenoga u 19 sati na terasi hotela Continental.    – Trenutak paljenja lampica na boru poseban je i simboličan. Najavljuje razdoblje neke kolektivne pozitivne energije koje u ostatku godine nema, najavljuje darivanje i zajedništvo. Zato smo mi lampice na našem boru odlučili upaliti zajedno sa stanovnicima Liburnije i našim gostima – najavili su organizatori iz Milenij hotela. Postavljanju božićnih ukrasa i paljenju lampica prethodit će veliki koncert i nastup deset bandova, a kako bi ugođaj bio potpun, u gastro ponudi će se naći topla čokolada ili kuhano vino s klinčićima.


  

I ove godine škola klizanja


Program na Ljetnoj pozornici (Ledena čarolija) dio je bogatog prosinačkog opatijskog programa objedinjenog pod nazivom »Zima u Opatiji«. Program je to koji će početi već 29. studenoga paljenjem lampica na boru na terasi hotela Continental, a biti završen novogodišnjom zdravicom gradonačelnika Opatije na terasi hotela Kvarner, istakla je Suzi Petričić iz TZ-a grada Opatije.   

Klizalište će biti otvoreno 30. studenoga predstavom na ledu »Bajkovita ledena čarolija« klizačkog kluba »Medo« iz Zagreba, a leda će u Opatiji biti do 27. prosinca kada će započeti pripreme za najluđu noć u godini. Ispraćaj Stare i doček Nove godine na Ljetnoj će biti održan na otvorenom pod disco kuglom. Za Groznicu novogodišnje večeri bit će zaduženi DJ Luca Montecchi i DJ Šajeta koji će puštati hitove »ludih« 70-ih i 80-ih.


   I ove godine na klizalištu uz more bit će organizirana škola klizanja za djecu školskog i predškolskog uzrasta pod vodstvom iskusnog licenciranog trenera Aleksandera Cara. Škola će se održavati tri puta tjedno počevši od 1. prosinca, a svi zainteresirani mogu se prijaviti u ured Festivala Opatija.


S prvim danom prosinca u šatoru na Ljetnoj pozornici ponedjeljkom i srijedom prikazivat će se filmske projekcije dugometražnih animiranih filmova za djecu, a za poseban glazbeni ugođaj pobrinut će se zbor »Mići vrapčići« (11. prosinca), Opatijske mažoretkinje (16. prosinca) grupa Tri kralja (19. prosinca) i Martina Majerle na Božić.   


Deveto izdanje Festivala čokolade od 5. do 7. prosinca osim na prostor Ljetne pozornice zaći će i u opatijsku Villu Angiolinu, Umjetnički paviljon Juraj Šporer, Operettu, ali i u opatijske ugostiteljske i hotelske objekte. Uz gastro doživljaj, sljubljivanje čokolade i vina, radionice za velike i male, glazbeni doživljaj pomiješan s čokoladom, u sklopu festivala, u hotelskim objektima na području Opatije, nudit će se i čokoladni program u spa i wellness prostorima. Na ovogodišnjem izdanju manifestacije trebalo bi se pojaviti 14 izlagača čokolade, istaknuto je na konferenciji.



Posjetitelji biraju glazbu


Posjetitelji će ove godine moći kreirati i dio glazbene podloge uz klizalište slanjem glazbenih želja SMS-om na temelju kojih će se slagati »playlista«. Krajem prosinca bit će predstavljen i Spomenar Ljetne pozornice, najavljeno je na jučerašnjoj press konferenciji kojoj je nazočio i Andreas Madejski iz Kvarner Touristika najavivši bogatu gastro ponudu u drvenim kućicama postavljenim oko klizališta.   

Na »maloj« Ljetnoj pozornici, gdje će biti podignut šator, od 5. do 7. prosinca održat će se manifestacija »Festival čokolade«, a 6. prosinca na istom mjestu djecu će posjetiti sveti Nikola. Osim slatke manifestacije pod šatorom će se odigrati i dvije kazališne predstave za djecu (Neposlušna pahulja i Čarobna noć prosinca – 9. i 23. prosinca), a djecu će tog 23. prosinca iznenaditi i poseban gost – Djed Božićnjak. Na istom mjestu održati će se i dvije jednodnevne radionice, prezentacija afro-brazilske borilačke vještine – capoeire.


Radno vrijeme klizališta bit će od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 21 sat, a petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Na Badnjak će klizalište biti otvoreno od 11 do 21 sat, a na Božić od 15 do 21 sat. Građani i gosti moći će klizati po popularnim cijenama – deset kuna za pola sata i 20 kuna za sat vremena, a u cijenu je uključen i najam klizaljki. Klizači sa svojim klizaljkama plaćaju upola manju cijenu, poručuju organizatori.