Ostavka

LRH ĆE ODLAZAK SKUPO PLATITI Direktoru Šehanoviću otpremnina od čak 14 i pol milijuna kuna?

Marina Kirigin

Nagađa se da Šehanović odlazi s otpremninom od čak 14,5 milijuna kuna. U sindikatu kažu da su neslužbeno čuli kako se radi »o izuzetno velikom iznosu«. U sindikalnim podružnicama unutar hotelske kuće nisu smjeli govoriti o svojim saznanjima, već su zamolili da se za potpunu informaciju pričeka ponedjeljak



OPATIJA Igor Šehanović, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, dao je ostavku na svoju funkciju. Vijest je to koja je odjeknula sindikalnim podružnicama na Liburniji, a koja zasada nije potvrđena iz Uprave hotelske kuće. Informacija da je Šehanović odlučio otići stigla je i do Igora Spinčića, povjerenika Sindikata turizma i usluga Hrvatske u Primorsko-goranskoj županiji.


– Službeno nisam dobio informaciju o ostavci, ali iz nekoliko izvora do mene je stigla vijest da je Šehanović odlučio otići. Moguće je da je njegov odlazak izazvan prije svega njegovim nespretnim istupima pred sindikalistima, a potom i zbog pritisaka preko medija. Ako je ta informacija o ostavci točna, vjerujem da bi ubuduće moglo doći do promjena, prvenstveno bolje suradnje između LRH-a, Grada Opatije, sindikata u turizmu i radnika. Ova je Uprava »stisnula« sezonu, nije brinula o radnicima, gradu – destinaciji, jedino su ih zanimale financije – rekao je Spinčić, a na pitanje je li istina da Šehanović odlazi s pozamašnom otpremninom od 14,5 milijuna kuna, Spinčić odgovara kako nema službene informacije o otpremnini, međutim kako je isto tako čuo da se radi o izuzetno velikom iznosu.


Ništa službeno 


– Čuo sam nekoliko cifri, i ovu od 14,5 milijuna kuna, ali službenog podatka nemam – rekao je regionalni povjerenik STUH-a.




U sindikalnim podružnicama unutar hotelske kuće nisu smjeli govoriti o svojim saznanjima, već su zamolili da se za potpunu informaciju pričeka ponedjeljak.


Marina Cvitić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije također je potvrdila da postoje neslužbene informacije da je Šehanović dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave. Kaže kako je Šehanović svoju ostavku predao Nadzornom odboru LRH-a koji će se sutra o tome i očitovati.


– Ne znam koja je pozadina ovog poteza gospodina Šehanovića, međutim imamo neslužbenu informaciju da su strani konzultanti u LRH-u kako bi hotelskoj kući pomogli da se izvuče iz poteškoća. Nagađa se da je LRH prezadužen, i da financije nisu onakve kakvima se prikazuju. Ako je to istina, onda Šehanović nije zaslužio ni otpremninu koja mu pripada – rekla je Cvitić koja se ogradila od informacija vezanih uz visinu otpremnine, a odlaskom Šehanovića očekuje bolju komunikaciju između radnika i sindikata i preostalih članova Uprave.


Uživao povjerenje 


Podsjetimo, Igor Šehanović na mjestu predsjednika Uprave LRH-a proveo je gotovo osam godina, a imenovan je u rujnu 2011. godine, kada je na toj funkciji zamijenio aktualnog direktora HTZ-a Kristjana Staničića. Šehanović je za svog upravljanja hotelskom kućom uživao veliko povjerenje većinskog vlasnika tvrtke Darka Ostoje, uglavnom je isticao pozitivne financijske rezultate tvrtke, pa zvuči nevjerojatno da se odlučio odreći takve pozicije.


Prošli tjedan sindikati su javnosti uputili otvoreno pismo u kojemu su upozorili na male plaće i loš odnos prema radnicima u toj najvećoj opatijskoj hotelskoj kući te ujedno i jednoj od najvećih u Hrvatskoj, u kojemu su se izravno obraćali i Šehanoviću, prozivajući ga kao glavnog krivca za te probleme.