Živnule plaže

LJETO STIGLO U SVIBNJU Odličan početak sezone u Mošćeničkoj Dragi

Marina Kirigin

Za vikend je "živnulo" i na prekrasnim plažama u Dragi / Foto Marin ANIČIĆ

Za vikend je "živnulo" i na prekrasnim plažama u Dragi / Foto Marin ANIČIĆ

Hoteli su zabilježili pet posto više gostiju, a autokamp 12 posto više, međutim podbacio je privatni smještaj. Razlog tome mogli bi biti i vjerski praznici koji su padali drugačije nego lani. Najbrojniji gosti u prvom dijelu godine bili su Austrijanci, Nijemci i Talijani - rekla je Dretvić



MOŠĆENIČKA DRAGA – Draška plaža ovog se vikenda napunila kupačima. Dolazak ljeta u najmanju liburnijsku općinu pozdravili su uz domaće i draški gosti. Od 25. svibnja otvorio se drugi draški hotel Mediteran, dok je hotel Marina otvoren još od ožujka. Od proteklog petka do nedjelje registrirano je 550 dolazaka i oko 2.700 noćenja, a većina noćenja ostvarena su u dva otvorena hotela i autokampu.


– U prvih pet mjeseci ove godine imamo šest posto više dolazaka i četiri posto manje noćenja. Hoteli su zabilježili pet posto više gostiju, a autokamp 12 posto više, međutim podbacio je privatni smještaj. Razlog tome mogli bi biti i vjerski praznici koji su padali drugačije nego lani. Najbrojniji gosti u prvom dijelu godine bili su Austrijanci, Nijemci, Talijani, Slovenci, a na visokom, petom mjestu su domaći. Prema najavama očekujemo dobru sezonu – svi su dobro bukirani – rekla je direktorica Turističke zajednice Mošćenička Draga Nensi Dretvić.


Bijela jedra u Mošćeničkoj Dragi - jedriličari u očekivanju vjetra / Foto Silvano JEŽINA


Bijela jedra u Mošćeničkoj Dragi – jedriličari u očekivanju vjetra / Foto Silvano JEŽINA





Ljetnu turističku sliku iz Mošćeničke Drage prošlog su vikenda uz kupače »ukrasili« i jedriličari. Na međunarodnoj jedriličarskoj regati u klasi »šljuka« pod nazivom »Sipar International« nastupilo je 18 posada iz Poljske, Italije i Hrvatske. Nakon što prvog dana nije bilo jedrenja, drugog dana nakon 13 sati zapuhao je lagani maestral, do 9 čvorova, što je bilo dovoljno za održavanje tri jedrenja.


U promjenjivim uvjetima na moru najbolje se snašla talijanska posada Rocheli i Sevec (SVB Grgano) dok su se na drugo mjesto plasirali njihovi sunarodnjaci Piazza i Catiarozzi (AVT Trieste). Treće mjesto pripalo je Deškoviću i Barišiću, domaćinima iz kluba organizatora regate, YC »Orion«. Draška regata, koju su podržale TZ Općine Mošćenička Draga i Zajednica Talijana, jedna je od tri u sklopu Franz Joseph Cupa. Nakon Mošćeničke Drage posade će nastupiti u austrijskom Matseeu kraj Salzburga, istaknuo je sudionik i organizator regate Nikola Dešković.