Potpisan ugovor

Koncert sezone u Opatiji: Balašević 11. kolovoza na Ljetnoj pozornici

Vinko Peršić

Marko Jurinec/PIXSELL

Marko Jurinec/PIXSELL



Poslije pet godina Đorđe Balašević se vraća na Ljetnu pozornicu u Opatiji koja njegove koncerte pamti kao najemotivnije ljetne večeri. Koncert će se održati u petak, 11. kolovoza u 21 sat. Kako stoji u službenoj najavi koncerta »Pod vedrim nebom Kvarnera, Balašević će sa svojim maestralnim Mangupima publiku provesti kroz trsku i šaš, snijeg koji miriše na jorgovan i hodnik studenjaka, dok šumi Mura, a mjesec prosipa bokal fosfora«. Balaševićeve pjesničke slike pratit će jedinstvena scenografija pripremljena posebno za magičan prostor opatijske Ljetne pozornice. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da budu dio još jedne unikatne panonske bajke.


Đorđe Balašević je jedan od najboljih i najpopularnijih kantautora regije koji svojim nostalgičnim baladama i jedinstvenom komunikacijom sa publikom oduševljava svakog tko ga makar jednom čuje. Balašević rado dolazi u Hrvatsku, čista srca, kao čovjek koji je ispjevao pjesmu o tragediji Vukovara, kao čovjek koji se je izbjegavao javljati na mobilizacijske pozive JNA za cijelo vrijeme rata i kao čovjek kojem je bilo zabranjeno pojavljivanje na RTS-u za sve vrijeme trajanja Miloševićevog režima.


U posljednje vrijeme Đole je jako koncertno aktivan. Nakon pulske i zagrebačke Arene, Ljubljane, Čakovca i Zadra evo ga napokon i u našem kraju. Svaki od njegovih maratonskih koncerata prožetih duhovitim, ironičnim i autoironičnim pričama je događaj za pamćenje. Predvidivo je da će koncert biti rasprodan mnogo prije datuma održavanja 11. kolovoza.  Ulaznice po cijeni od 170 kuna mogu se od petka, 7. srpnja kupiti u »Dallas Music Shopu«.