Savršen izazov

KING OF UČKA U subotu iz Ičića kreće cestovna biciklistička utrka: Tko želi biti učkarski biciklistički kralj?

Marina Kirigin

Foto ilustracija V. Karuza

Foto ilustracija V. Karuza



IČIĆI Prvo izdanje cestovne biciklističke utrke »King of Učka«, koja starta na samome moru, na ulazu u marinu u Ičićima, a završava na vrhu Učke na Vojaku na 1.390 metara nadmorske visine, vozit će se u subotu, 29. rujna. Na startu uphill utrke koja će spojiti »plavo i zeleno« u 10 sati naći će se 130 natjecatelja iz šest država – Austrije, Ukrajine, Slovenije, Italije, Mađarske i Hrvatske koji će pedalirajući prijeći 22 kilometra dugu trasu od Ičića preko Veprinca i Poklona do Vojaka. Dionica utrke savršen je biciklistički poligon, a ujedno i izazov, za sve ljubitelje biciklizma i cestovnih uspona, istaknuto je na  press konferenciji na kojoj su sudjelovali organizatori i pokrovitelji utrke.


Cikloturizam


Organizator utrke iz AD Natura Sporta Elvir Sulić naveo je kako se ovom utrkom želi prezentirati sve mogućnosti cikloturizma u ovom kraju, a biciklistički as Vladmir Miholjević kao tehnički direktor utrke izrazio nadu kako će ovaj novi event u najkraćem mogućem vremenu izrasti u referentno turističko, sportsko i rekreativno događanje u regiji. Prilika je to da se na toj dionici, koja je ujedno i jedna od etapa utrke Tour of Croatia na kojoj su vozili neki najveći biciklisti današnjice, natjecatelji usporede s najboljima i njihovim rezultatima. Vlasta Mastrović iz Turističke zajednice Kvarner navela je kako je promocija utrke odrađena još u siječnju u Stuttgartu na sajmu outdoor turizma. Rekla je kako TZ Kvarnera već nekoliko godina intenzivno radi na promociji cijele regije kao outdoor destinacije i nabrojala neke uspješne kvarnerske cikloturističke proizvode.


King of Učka / Foto R. Brmalj


King of Učka / Foto R. Brmalj





– Kvarner je ove godine bio domaćin dvije etape utrke Tour of Croatia, na Lošinju je uspješno organizirana Downhill utrka, neizostavna je i utrka Four Islands, ali i čitav niz trail running utrka koje postaju sve popularnije. Oudoor ponuda Kvarnera ove jeseni, u listopadu, bit će bogatija za još jedno događanje – Kvarner Swim Challenge, utrku plivača na dionici Cres – Brseč – Mošćenička Draga, istakla je Mastrović i dodala kako je u izradi razvojni plan – Razvoj cikloturizma na Kvarneru.


Promocija rivijere


Tatjana Bartolin, direktorica TZ Ičići izrazila je zadovoljstvo da su u ovoj ekspanziji outdoor turizma Ičići upisani u kartu Kvarnera kao lokacija koja nudi oblik selektivne turističke ponude, a gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić zaključio kako su ovakve priredbe odlična promocija Opatijske rivijere kao cikloturističke destinacije.Organizator utrke je Ad Natura Sport, suorganizatori Top Sport Events, TZ Mjesta Ičići, Društvo sportske rekreacije »Ad Natura«, a pokrovitelji TZ Kvarner, PGŽ, Grad Opatija, ACI marina Opatija i Javna ustanova PP Učka. Nakon starta u 10 sati prvi natjecatelji očekuju se na Vojaku oko 11 sati, a krajnje vrijeme za završetak utrke je 12.30 sati. Proglašenje pobjednika, prvog »kralja« Učke i dodjela nagrada bit će u ACI marini, u restoranu Commodore u 14 sati.