Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Brojni izvođači

foto/video Jubilarno izdanje: Koncert ''Božić je judi' napunio crkvu Sv. Ane i razgalio Vološćane

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 29. prosinac 2018. u 21:00 2018-12-29T21:00:00+01:00

VOLOSKO – Pred prepunim auditorijem Crkve svete Ane u Voloskom održana je treća večer jubilarnog, 25. izdanja koncerta „Božić je judi“, što ga već tradicionalno organiziraju riječka podružnica Hrvatske glazbene unije i Radio Rijeka. Koncert je ujedno bio i dio obilježavanja 25 godina otkako je Dražen Turina Šajeta skladao pjesmu po kojoj je nazvan, a koja je od tada do danas postala neizostavan dio božićnog glazbenog repertoara u Primorju i šire.

O2912AM8
Koncert ''Božić je judi'' / Foto Marin Aničić

Na koncertu su nastupili brojni glazbeni izvođači – Putokazi, Udruga sopaca otoka Krka, Vivien Galetta, Voljen Grbac, Hrvoje Hegedušić, Francesco Squarcia, Laura Valenčić i mnogi drugi, a pjesmu ''Božić je judi'' na samom kraju izveli su neizostavni Duško Jeličić Dule u duetu s Katjom Budimčić.

„Božić je judi“ je, nakon zagrebačkog „Božića u Ciboni“, najdugovječniji božićni koncert u Hrvatskoj, na kojemu je u 25 godina održavanja nastupilo više od tisuću amatera i profesionalnih glazbenika. Sve do ove godine održavao se na različitim lokacijama u Rijeci, da bi ove godine po prvi put izašao izvan granica grada, s koncertima održanim i u Bakru i Voloskom. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.