Slavni gosti

John Malkovich uživao u Opatiji: Bevanda postala zvjezdanom međunarodnom pozornicom

Edi Prodan

Ino Mirković bio je domaćin Johnu Malkovichu / Snimio Ivica TOMIĆ

Ino Mirković bio je domaćin Johnu Malkovichu / Snimio Ivica TOMIĆ

Domaćini u »Bevandi« bili su mu znameniti hrvatski glazbenik Ino Mirković i njegova obitelj, supruga Tajana i kćerka Tara, a kad smo već kod prehrane, kvarnerski su škampi još jednom potvrdili svoj zvjezdani status kao što je to učinio i Damir Tomljanović, od konca prošle godine novi chef kuhinje prestižnog restorana



OPATIJA Značajni ljudi iz oblasti koje u najširem smislu danas dominantnim medijskim rječnikom definiramo kao »svijet poznatih«, u sve većoj mjeri kao zemlju koju se ne smije zaobići u središte svog zanimanja stavljaju Hrvatsku. Posebno je to izraženo ljeti, a ono što uz unikatnu prirodu, Jadrana ponajviše, naročito veseli strane goste je vrhunska gastronomija.


Restorani koji nisu zaboravili na tradiciju podneblja u kojem su nastali, dakako uvažavajući moderne gastro trendove, i jela koja izlaze iz njihovih kuhinja oduševljavaju svakog tko ih posjeti.


I ma koliko se ne našao na široj listi Michelinovog vodiča koji je lani na svoje stranice konačno uvrstio i Hrvatsku, opatijski restoran »Bevanda« vlasnika Zorana Maržić, najčešća je domaća meta slavnih gostiju.




On naprosto već niz godina predstavlja sinonim za vrhunsku hrvatsku kuhinju tako da su ga željeli posjetiti i jedan od najpoznatijih filmskih glumaca današnjice, Amerikanac po ocu hrvatskih korijena, John Malkovich te njegova supruga Nicoletta Peyran.



Iako je već nekoliko godina u sedmom desetljeću života, Malkovich je u sjajnoj formi, dijelom dakako i zahvaljujući uvažavanju ispravne prehrane, one kakvu preferira i »Bevanda«.


Malkovich je inače u karijeri koja traje dulje od tri desetljeća glumio u pedesetak filmova među kojima se po gledanosti posebno ističu »Opasne veze«. Imao je čast da se jedan od filmova nazove i njegovim imenom, »Biti John Malkovich«, dok se kao producent i redatelj ogledao u desetak filmova.


Domaćini u »Bevandi« bili su mu znameniti hrvatski glazbenik Ino Mirković i njegova obitelj, supruga Tajana i kćerka Tara, a kad smo već kod prehrane, kvarnerski su škampi još jednom potvrdili svoj zvjezdani status kao što je to učinio i Damir Tomljanović, od konca prošle godine novi chef kuhinje prestižnog restorana.


Nakon Opatije Malkovich i supruga su otputovali u Rovinj gdje će provesti nekoliko dana, a novi povratak u Hrvatsku najavili su sredinom kolovoza.


A da je »Bevanda« postala pravom zvjezdanom pozornicom međunarodnih razmjera pokazala je i proslava jubilarnog rođendana Laure Jurčević, supruge proslavljenog hrvatskog nogometaša, »brončanog« iz Francuske Nikole Jurčevića. On je već nekoliko godina, pomoćnik Slavena Bilića, zadnjih godina na mjestu trenera engleskog premier ligaša West Hama.



Ma koliko se hrvatskim prvoligašima nova sezona već uvelike zahuktala, kako na domaćim, tako i na međunarodnim travnjacima, engleski prvoligaši, posebno oni bez međunarodnih obaveza, još uvijek odmaraju tako da je Nikola sa svoje tri princeze, uz suprugu Lauru  bile još i kćerke Sandra i Lana, dobio slobodno za uživanje u hrvatskim posebitostima.