Nezavisni

Ivo Dujmić najavio kandidaturu za gradonačelnika Opatije, kandidati za zamjenike Vera Šantić i Emil Priskić

Hina

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

»Svi gradonačelnici prije njega su samo obećavali, ali ne i realizirali projekte, a Dujmić je jamstvo da se pokrenuti poslovi dovršavaju«, rekla je Šantić



RIJEKA Sadašnji opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić najavio je u četvrtak u Opatiji svoju kandidaturu za treći gradonačelnički mandat, kao nezavisni kandidat na predstojećim lokalnim izborima, nakon što ga njegova dotadašnja politička stranka SDP, nije istaknula kao kandidata te je izašao iz stranke.


 Dujmić je rekao da se odlučio na kandidaturu jer želi provesti i dovršiti projekte od velikog značenja za Opatiju, koje je počeo u proteklom mandatu.


Ostvario sam sva opredizborna obećanja


 »U protekla dva mandata ostvario sam sva predizborna obećanja i realizirao sve želje stanovnika Opatije koje su dugo godina prije toga bile na čekanju«, rekao je.




 Među realiziranim projektima ili onima koji se dovršavaju, izdvojio je kulturno-turistički centar, sportsku dvoranu, zgrade s POS-ovim stanovima, novi dječji vrtić.


 Dujmić je rekao da je tijekom oba njegova mandata gradski proračun bio stabilan i pozitivan, gradska uprava je dobijala najviše ocjene za transparentnost te bezuvjetna mišljenja državne revizije.


 Istaknuo je da na ove izbore izlazi »u koaliciji s građanima, svaki dan razgovara s njima a da oni prepoznaju dosadašnje projekte te ga podržavaju za nastavak rada i razvoja Opatije bez obzira na njegov stranački status«.


 Predstavio je kandidate za svoje dvoje zamjenika, Veru Šantić i Emila Priskića.


 Šantić je građevinska inženjerka, radi kao voditeljica poslovnice jedne građevinske tvrtke u Rijeci, a vodi uglavnom poslove vezane uz gradnju sustava kanalizacije i vodovoda na širem riječkom području. Kako je naglasila, Dujmića podržava jer je pokazao da razumije potrebe grada.


Svi su obećavali, ali ne i realizirali projekte


 »Svi gradonačelnici prije njega su samo obećavali, ali ne i realizirali projekte, a Dujmić je jamstvo da se pokrenuti poslovi dovršavaju«, rekla je Šantić.


 Emil Priskić je privatni poduzetnik, a bavi se konzultacijama za EU fondove i investicije. Ocijenio je da Dujmić iza sebe ima dva izuzetno kvalitetna mandata.


 Priskić je istaknuo da mu je interes grada Opatije interesa bilo koje političke opcije, pa je tako početkom ovog mjeseca svojom odlukom prestao biti članom SDP-a. Također, najavio je da će. u slučaju da postane zamjenik gradonačelnika, taj posao obavljati volonterski, a iznos namijenjen za njegovu plaću, oko 22.000 kuna bruto mjesečno, preusmjerit će se za osiguranje besplatnih udžbenika za sve opatijske osnovce.


 Na novinarsko pitanje hoće li raditi posve bez naknade, Priskić je rekao da je u gradskim aktima otvorena mogućnost da se za volonterski rad na tom mjestu prima naknada od 5.000 kuna.


 Ivo Dujmić je najavio da će uskoro predstaviti i svoju listu za Opatijsko gradsko vijeće.


 Opatijski SDP je kao svog kandidata za gradonačelničku poziciju na lokalnim izborima u svibnju odabrao Fernanda Kirigina, sadašnjeg zamjenika gradonačelnika. Ivo Dujmić je, nezadovoljan tom odlukom, sredinom siječnja napustio SDP.