Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
14. prosinca 2019.
Susret

Invalidi iz cijele Hrvatske i susjedstva natječu se u Opatiji

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 8. prosinac 2018. u 14:52 2018-12-08T14:52:14+01:00

OPATIJA - Oko 130 osoba sa invaliditetom i volontera školske dobi sa područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije okupilo se u opatijskoj dvorani "Marino Cvetković" na 11. izdanju Sportsko-rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi, manifestacije koja se održava u povodu svjetskog dana osoba s invaliditetom i svjetskog dana volontera u organizaciji Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije.

Priredba je započela svečanim mimohodom i podizanjem olimpijske zastave, kao i svečanom prisegom koju je dala sudionica Gabrijela Babić, a potom su se osobe sa invaliditetom i volonteri okušali na sportskim poligonima u pikadu, kuglanju loptom, gađanju koša, bacanju kolutova, boćanju... Nazočne u dvorani na otvaranju pozdravili su i Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport HOO, te zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić.

- U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika. Ujedno je i integracijski sportsko rekreativni program gdje se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditiuz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika, rekao je Dalibor Korenić iz KŠR Gorovo

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.