Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Onečišćenje iz Imperiala

Inspekcija: Tvrtki LRH slijedi globa ako ne prestane zagađivati Slatinu

Zagađeni dio plaže Slatina / Snimio Marin ANIČIĆ
Zagađeni dio plaže Slatina / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 21. kolovoz 2018. u 17:27 2018-08-21T17:27:00+02:00

U skladu s planom sanacije LRH d.o.o. mora sanirati postojeću internu kanalizaciju i dovesti je u tehnički ispravno stanje, doznajemo na stranici Grada Opatije

Nakon izlaska na teren Vodopravne inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i energetike u slučaju zagađenja morske vode na dijelu plaže Slatina, izdano je usmeno rješenje tvrtki LRH d.o.o. Opatija, na lokaciji Klaster Reminsens Premium Hotel Imperial, piše na internet stranici Grada Opatije.

U Rješenju stoji da LRH d.o.o.o. odmah onemogući izlijevanje sanitarnih otpadnih voda u oborinski kanal te nastavno u more.

U skladu s planom sanacije LRH d.o.o. mora sanirati postojeću internu kanalizaciju i dovesti je u tehnički ispravno stanje, doznajemo na stranici Grada Opatije.

Rok izvršenja je 15 dana. Nakon izvršene sanacije LRH d.o.o. mora provesti kontrolu ispravnosti kanalizacije i o tome izvijestiti nadležnu inspekciju. 

Ukoliko LRH d.o.o. Opatija ne postupi po rješenju Vodopravnog inspektorata prisilit će se na izvršenje novčanom kaznom sukladno odredbama Zakona o općem upravnom postupku kojim je propisan postupak prisilnog izvršenja nenovčanih obveza  novčanom kaznom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.