SVE USPJEŠNIJI

Ičići bilježe sve bolje turističke rezultate, iako imaju samo jedan hotel i kamp

Marina Kirigin

Ilustracija

Ilustracija

Ostvariti godišnje 160.000 noćenja s jednim hotelom, jednim kampom, 180 iznajmljivača i 100 stanova za odmor, sigurno nije zanemariv podatak - smatra Tatjana Bartolin



IČIĆI Iako statistički podaci dolazaka i noćenja ne mogu biti mjerilo uspješnosti turističke godine, svakako su jedan od parametara kojim se mogu odrediti prisutni trendovi u ovom segmentu. Promatrajući posljednje tri godine, Ičići su kao samo jedno naselje s 2.500 tisuće ležajeva ostvarili znatan porast u predsezoni ove godine kao rezultat otvaranja novih smještajnih objekata, prvenstveno hotela i sve rastućih stanova za odmor, uključujući nezaobilaznu promociju kroz kanale oglašavanja na ciljnim tržištima – istaknula je Tatjana Bartolin, direktorica Turističke zajednice mjesta Ičići.


Aktivni odmor


Bartolin navodi da je konkurencija u privatnom smještaju sve veća, i time ide u korak s ostatkom Hrvatske, te da se u ovom dijelu osjetio blagi pad u popunjenosti u glavnoj sezoni, ali je ipak kumulativno zabilježen porast od 7 posto u noćenjima za prvih osam mjeseci na području Ičića.


– Kako broj privatnih iznajmljivača bude sve više rastao, svakako će uspjeha imati oni koji budu prepoznatljivi po određenim specifičnostima, kvaliteti i što boljoj promociji na dinamičnom i izazovnom turističkom tržištu. Tu će se posebno morati kategorizirati takozvani prijatelji koji su ove godine u segmentu nekomercijalnog smještaja ostvarili rekordan broj noćenja, čak 9 posto više u odnosu na isto razdoblje lani – ističe direktorica ičićanskog turističkog ureda koju veseli dobra najava u posezoni.




Smatra da će prepoznatljivosti pridonijeti i priprema oko promocije aktivnog odmora kroz sportski i cikloturizam. Tako se krajem mjeseca rujna, točnije u subotu, 29. rujna, održava biciklistička utrka »King of Učka«, koja već sada ima prijavljene sudionike iz nekoliko zemalja i spaja »plavo i zeleno« na dionici Ičići – Vojak.


Luksuzne vile


– Iako se financijski rezultati zbrajaju krajem godine, bitno je i kako su cjenovne stavke utjecale na doživljaj gostiju, jesu li bili zadovoljni omjerom cijene i usluge, što ćemo svakako osjetiti sljedeće godine kroz manju ili veću potrošnju. No, ostvariti godišnje oko 160.000 noćenja s jednim hotelom, jednim kampom, 180 iznajmljivača i 100 stanova za odmor, sigurno nije zanemariv podatak i stavlja Ičiće u sam vrh turistički atraktivnih mjesta. Ne zaboravimo i na goste marine, koji na svojim brodicama mogu uživati tijekom čitave godine. Ičići svakako imaju svoju posebnost, uključujući i rastući broj luksuznih vila s pet zvjezdica – zaključuje Tatjana Bartolin.