Nevera s Kvarnera

IŠČUPANA ČETIRI STABLA Nevrijeme najjače pogodilo Lovran i Mošćeničku Dragu

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Nevera s Kvarnera je na kopnenome dijelu najjače pogodila područje Lovrana i Mošćeničke Drage, gdje su u kratkome vremenu iščupana četiri stabla. Grane su padale po prometnicama, a vjetar je prevrtao i kontejnere pune smeća, pa je bilo dosta iznenadnog posla i za dežurne komunalne službe



LOVRAN/MOŠĆENIČKA DRAGA  Nakon što je tijekom cijelog dana diljem Liburnije „kuhalo“ ispod oblaka, a sparina se teško podnosila, tijekom kasnih poslijepodnevnih sati cijeli je teren zahvatilo novo jače nevrijeme praćeno kišom koje je poharalo i veći dio Istre.


Vjetar južnih smjerova naglo je okrenuo na sjeverozapadnjak i sjeverac, što je nanijelo i probleme na moru, budući da su se na otvorenome moru stvarali valovi viši od dva metra.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





Nevera s Kvarnera je na kopnenome dijelu najjače pogodila područje Lovrana i Mošćeničke Drage, gdje su u kratkome vremenu iščupana četiri stabla. Grane su padale po prometnicama, a vjetar je prevrtao i kontejnere pune smeća, pa je bilo dosta iznenadnog posla i za dežurne komunalne službe.


– Vjetar je iščupao četiri stabla, tri u Mošćeničkoj Dragi i jedno veliko u Lovranu, u parku kod Klinike za ortopediju. Vatrogasci su izašli na teren, te su najprije otklonili stabla u Mošćeničkoj Dragi, a zatim ćemo riješiti i Lovran – rekao je Gordan Filinić, zapovjednik opatijskih vatrogasaca, po čijim riječima je današnji dan i po još jednoj intervenciji bio vezan uz Lovran. 


Naime, nevezano uz vremenske neprilike, danas su imali pune ruke posla i zbog požara koji je izbio u kuhinji restorana Stari grad, no zahvaljujući sabranosti i hitnoj reakciji osoblja i vatrogasaca, uspješno je ugašen.