Darko Ostoja

INTERESA IMA Liburnia Riviera Hoteli nisu prodani, evo kada bi se mogao znati novi vlasnik

Andrea Marić

LRH nije promijenio vlasnika i čeka izmjenu UPU-a / snimio  M. ANIČIĆ

LRH nije promijenio vlasnika i čeka izmjenu UPU-a / snimio M. ANIČIĆ

Unatrag dvije godine desetak potencijalnih kupaca je prošetalo našim objektima u Opatiji, ali niti jedna ponuda nije bila zadovoljavajuća, kaže Ostoja



Liburnia Riviera Hoteli nisu prodani, a hoće li biti, moglo bi se doznati tek krajem siječnja. Tako, naime, informaciju s opatijskog Vijeća komentira većinski vlasnik hotelske tvrtke Darko Ostoja, ne krijući pritom da su potencijalni, zainteresirani kupci iz Zapadne Europe proteklih dana obišli opatijske hotele:


– Unatrag dvije godine desetak potencijalno zainteresiranih kupaca je prošetalo našim objektima u Opatiji. Interesa je bilo i više, no svega pet posto odluči se za dolazak u Opatiju i obilazak hotela, a od tih pet posto samo 20 posto rezultira konkretnom novčanom ponudom. Niti jedna od tih ponuda za nas nije bila zadovoljavajuća, a sumnjam da će zadovoljavajuća biti i ova koju očekujemo krajem siječnja. Srećom, nismo u situaciji da prihvatimo bilo koju ponudu tako da možemo čekati onu koja će nas u potpunosti zadovoljiti. Dobro poslujemo i investiramo u kvalitetu, ali nas žalosti što nisu prošle izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja Opatija koje bi nam omogućile izgradnju novog hotela na mjestu nekadašnjeg hotela »Zagreb« – rekao nam je Darko Ostoja.


LRH u spomenutu investiciju može krenuti tek nakon promjene UPU-a koji na toj lokaciji, uz hotel, predviđa i kongresni centar. S obzirom na to da je Opatija dobila Centar Gervais, nema više potrebe da se uz hotel gradi i kongresni centar, stoga LRH do izmjena plana, koje su nedavno poslane na doradu, ne može krenuti u izgradnju.