Mjuzikl

Humanitarna Mamma Mia na Ljetnoj za plažu za invalide

Srđan Brajčić

Najavili glazbeno-humanitarni spektakl – Gordana Grgurina, Frano Mika, Ernie Gigante Dešković i Snježana Čačić  / snimio M. ANIČIĆ

Najavili glazbeno-humanitarni spektakl – Gordana Grgurina, Frano Mika, Ernie Gigante Dešković i Snježana Čačić / snimio M. ANIČIĆ

Zagrebačko kazalište Komedija izvest će 28. lipnja popularni mjuzikl, a zahvaljujući angažmanu Lions Cluba Opatija, dio novca od prodanih ulaznica bit će usmjeren za nabavku lifta, odnosno prilagođavanje jedne od opatijskih plaža invalidima



 Zagrebačko gradsko kazalište Komedija na velikoj Ljetnoj pozornici u Opatiji izvest će u četvrtak, 28. lipnja, mjuzikl »Mamma Mia!« u kojem nastupaju brojna poznata glazbeno-glumačka imena: Renata Sabljak, Sanja Marin, Vanda Winter, Ana Magud, Elena Brumini, Đani Stipaničev, Damir Kedžo, Mia Elegović, Luka Nižetić… Hrvatsku adaptaciju produkcijski raskošno osmišljenog mjuzikla u kojem se izvode veliki hitovi ABBA-e potpisuje Dražen Bratulić, a redatelj i koreograf je Igor Barberić.


Najavljujući izvođenje mjuzikla »Mamma Mia!«, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković ističe da se radi o velikom scensko-glazbenom spektaklu koji puni sve prostore u kojima se održava širom Hrvatske. Također napominje da će se u slučaju kiše mjuzikl održati sutradan, dakle u petak, 29. lipnja.


Doprinos Lionsa


– Mjuzikl »Mamma Mia!« doista ne treba posebno predstavljati publici, ali se mora naglasiti da njegova izvedba na opatijskoj Ljetnoj pozornici ima humanitarnu notu, što nije čest slučaj u Hrvatskoj. Naime, dio novca od prodanih ulaznica bit će usmjeren prilagođavanju jedne od opatijskih plaža invalidima – pojasnio je Gigante Dešković, koji ističe da se ulaznice po cijeni od 120, odnosno 100 kuna, mogu kupiti na uobičajenim prodajnim mjestima Festivala Opatija.




Glavnu riječ u realizaciji ideje da Opatija konačno dobije svoju plažu za invalide, ima dobrotvorna fondacija Lions Cluba iz Opatije. Predsjednik opatijskog Lionsa Frano Mika kaže da ideja Lionsa u svijetu slavi svoju 100. obljetnicu, a u Hrvatskoj 25.


– Opatijski Lions Club slavi pak svoju 20. godišnjicu. Naša djelatnost usmjerena je prije svega k pomaganju potrebitima, ali i široj društvenoj zajednici. No, naš dobrotvorni rad nije usmjeren samo na prikupljanje novca, već naši članovi ulažu puno svog vremena i truda da bi se pomoglo onima koje život nije mazio.


Poseban lift


U sklopu proslave 20. godišnjice, opatijski Lions organizirao je brojne dobrotvorne akcije u Opatiji, pri čemu smo prikupili i podijelili oko 120 tisuća kuna. Istim tim povodom odlučili smo da se u Opatiju ponovno dovede veliki spektakl »Mamma Mia!« kako bismo dijelom novca od prodanih ulaznica kupili poseban lift i jednu plažu prilagodili invalidima koji, kao i svi mi, imaju pravo nesmetano uživati u našem prekrasnom moru i suncu. Moramo voditi računa i o njihovim potrebama, oni su jednako vrijedni članovi naše zajednice i stoga im želimo to omogućiti. No, radi se o investiciji od nekoliko stotina tisuća kuna i ne vjerujemo da ćemo prikupiti dovoljno novca samo mjuziklom »Mamma Mia!«. Neovisno o tome, mi ćemo našu akciju nastaviti, ali je posebno važno da se što više publike okupi 28. lipnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici – pozvao je Frano Mika.