Građani za građane

Gigante Dešković protiv prodaje zgrade hitne pomoći, za igralište na Gorovu

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Parking je danas pod koncesijom. Kratko i jasno: koncesija uskoro ističe i parkirne površine trebaju ići pod nadležnost Grada. Treba uvesti fond za fasade kako bismo pomogli građanima pri sređivanju njihovih fasada, napose u centru grada, kaže Gigante Dešković



OPATIJA Grupa građana koju predvodi Ernie Gigante Dešković, nositelj ove liste koja izlazi na lokalne izbore u Opatiji predstavila je  svoj program pod nazivom »građani Opatije za građane Opatije«.


Na predstavljanju su sudjelovali Ernie Gigante Dešković, Liliana Stipanić, Damir Huserik, Vilim Simone i Damir Jeletić, a na listi se još nalaze i Edvin Miljević, Ivan Juričić, Marko Orešković, Romina Palmić, Aleksandra Mender, Lazo Radmanović i Šura Dumanić, građani sa svih područja grada Opatije, od Voloskog do Ike, od Veprinca do Pobri.


– Naša poruka je jasna. U nedjelju, 21. svibnja građani odlučuju hoće li se prodati zgrada hitne pomoći u Opatiji ili će ostati na usluzi građanima; hoće li se na Gorovu vratiti otvoreno igralište; hoće li se iznova uvesti city bus; hoće li prevladati stranački poslušnici koje glasuju uvijek za iste stranke ili će prevladati građani koji razmišljaju svojom glavom – rekao je Ernie Gigante Dešković, te dodao kako vjeruje u građane Opatije.




– Vjerujemo da su naši sugrađani prepametni da nasjednu na skupe kampanje velikih stranaka koje troše ogroman novac a onda nas sve zaborave do idućih izbora, naveli su članovi ove liste.


– Na mjestu Gorova dolazi nova garaža što je dobro, ali na njenom krovu mora biti igralište. Mi smo jedini koji smo se usprotivili ukidanju city busa. Svi su tada šutjeli, a naš je cilj jasan: city bus treba vratiti jer je on dobro rješenje javnog prijevoza. On mora povezati Opatiju sa Veprincem, Poljanama, Pobrima, ali i s Matuljima i Lovranom, trasom kao nekada gradski tramvaj. Parking je danas pod koncesijom. Kratko i jasno: koncesija uskoro ističe i parkirne površine trebaju ići pod nadležnost Grada. Treba uvesti fond za fasade kako bismo pomogli građanima pri sređivanju njihovih fasada, napose u centru grada. Opatija ima na Tošini POS-ove stanove čiji stanovnici do Opatije moraju zaobilaznim putem preko Matulja iako su na 5 metara od Nove ceste. To je vjerojatno najbedastije prometno rješenje u Hrvatskoj i naš cilj ga je riješiti. Samo treba iza POS-ovih zgrada napraviti maleni izlaz na cestu i problem riješen. To su naši ciljevi i oni koji se s njima slažu pozivamo ih da pomognu svojim glasom ostvariti ih – naveo je Dešković.


Vilim Simone je istaknuo potrebu osvjetljavanja šetališta Carmen Sylve, što smatra dobrom idejom, iako se za nju ne zalaže nitko osim ove liste, a Liliana Stipanić se nadovezala, istaknuvši kako zabrinjava problem iseljavanja stanovnika iz Opatije, a negativne trendove treba zaustaviti uz konkretne programe.


– Građani biraju između nasmiješenih lica s plakata koja ih zaborave odmah nakon izbora i konkretnih ciljeva koja osiguravaju bolji život građana – zaključili su građani okupljeni oko Opatijske nezavisne liste čiji je nositelj Ernie Gigante Dešković.