Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Na startu 132 vozila

Formula driver uz "Inter Cars Učka 2017." u nedjelju

Zadovoljni organizatori i predstavnici Grada Opatije
Zadovoljni organizatori i predstavnici Grada Opatije
Autor:
Objavljeno: 22. srpanj 2017. u 9:19 2017-07-22T09:19:27+02:00

Manifestacija je izvrstan spoj sporta i turizma uz vozače iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Tehnički prijam i verifikacija odvijat će se u subotu od 15 do 19 sati u prostorima Mjesnog odbora Veprinac. Nedjeljno jutro od 8.30 sati predviđeno je za trening, a u 11.10 sati je start prve od tri bodovne vožnje čiji se rezultati za konačan poredak zbrajaju

OPATIJA/UČKA S kvarnerske strane, na dionici legendarne brdske auto utrke na padinama Učke, u nedjelju 23.srpnja održava se »Inter Cars Učka 2017.«, natjecanje nove automobilističke discipline.

Vozi se »formula driver«, kombinacija brdske auto utrke i autoslaloma po uzoru na natjecanja u susjednoj Italiji. Staza  duljine 3.000 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima s osam šikana, usporena »zidovima« autoguma.

- Našem je klubu ovo šesto natjecanje kojeg organiziramo, a ohrabreni uspjehom protekle tri godine evo nas opet četvrti put sa formulom driver. Priređujemo drugu utrku sezone međunarodnog HAKS Kupa Formula driver – istaknuo je u ime organizatora Igor Puž, predsjednik Autokluba »Opatija Motorsport«. Manifestacija je izvrstan spoj sporta i turizma. Prijavljeno je 132 vozača i vozačica iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

-Sportski savez grada Opatije i dalje će podržavati i maksimalno pomogati organizatoru u čijim su redovima iskusni i trofejni automobilisti. Manifestacija se priprema sa srcem i dušom, spoj je mora i obronaka Učke, iz godine u godinu ulaže se napor više, zanimljivost koja pruža zadovoljstvo – kazao je Fernando Kirigin, predsjednik gradskog sportskog saveza, a podršku uime Grada Opatije je dao i predsjednik GV-a Robert Kurelić.

Ove se godine uvodi »Memorijal Filip Spevec« u znak sjećanja na tragično preminulog vozača i suradnika organizatora, a tim će se povodom dodijeliti nagrada najbržem vozaču dana.

Tehnički prijam i verifikacija odvijat će se u subotu od 15 do 19 sati u prostorima Mjesnog odbora Veprinac. Nedjeljno jutro od 8.30 sati predviđeno je za trening, a u 11.10 sati je start prve od tri bodovne vožnje čiji se rezultati za konačan poredak zbrajaju.

Proglašenje najuspješnijih predviđeno je oko 18 sati u Veprincu gdje će cjelodnevno biti i park vozača. Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 23.srpnja od 8 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.