Dujmićev vijećnik

Filip Vlah novi pročelnik odjela za komunalni sustav

Srđan Brajčić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Službena objava o prijemu u službu Filipa Vlaha malo koga može iznenaditi. Naime, već neko vrijeme u Opatiji se glasno govori o tome da će upravo Vlah dobiti posao pročelnika za komunalije



OPATIJA Filip Vlah, po struci pravnik, specijalist kriminalistike, novi je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Opatije. Naime, sredinom svibnja Grad je raspisao javni poziv za prijem u službu novog pročelnika za komunalije.


Kao potrebni uvjeti za mjesto pročelnika navedeni su: magistar struke ili stručni specijalist pravne ili tehničke struke, najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, certifikat o poznavanju rada na računalu koji se priznaje u zemljama Europske unije, organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje upravnim tijelom. Najbolji kandidat pokazao se pravnik, ali i sportaš Filip Vlah koji će u Grad Opatiju biti primljen na neodređeno vrijeme.


Prema objašnjenju iz Grada, koeficijent složenosti poslova Vlahovog radnog mjesta iznosi 3,89, uz osnovicu za izračun plaće u iznosu od 4.248 kuna bruto. Plaću službenika čini, pojašnjava se u Gradu, umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je službenik raspoređen i osnovice za izračun plaće, uvećan za 0,5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža.




Službena objava o prijemu u službu Filipa Vlaha malo koga može iznenaditi. Naime, već neko vrijeme u Opatiji se glasno govori o tome da će upravo Vlah dobiti posao pročelnika za komunalije.


To su posebno apostrofirali Dujmićevi politički suparnici koji opatijskom gradonačelniku zamjeraju da će u službu primiti mladog političara koji je na zadnjim lokalnim izborima bio na njegovoj kandidacijskoj listi. Osim toga, Vlah je predsjednik kluba vijećnika liste Ive Dujmića u opatijskom Gradskom vijeću.


– Vjerujte da ću zaposliti najboljeg kandidata – komentirao je gradonačelnik kritike koje mu često upućuju opatijski politički oponenti protestirajući zbog činjenice da je u Dujmićevom trećem mandatu gradonačelnika u neku od gradskih službi primljeno već dvoje političara s njegove kandidacijske liste – dakle, Filip Vlah u Grad i Andrea Grgurina Uković u Opatiju 21.