Nastup pred 5.000 ljudi

EROS RAMAZZOTTI U OPATIJI Večer za pamćenje uz pjesme koje jednostavno svi znaju

Aleksandra Kućel Ilić

Osim odličnim vokalom, Eros Ramazzotti publiku je osvojio i bravurama na gitari / Snimili Roni BRMALJ i Marin ANIČIĆ

Osim odličnim vokalom, Eros Ramazzotti publiku je osvojio i bravurama na gitari / Snimili Roni BRMALJ i Marin ANIČIĆ

Dobra večer! Hvala što ste došli na moj koncert! Grazie Croazia! - pozdravio je publiku Eros koji je nastup otvorio pjesmom »Vita ce n'è«, a zatim su se redale uspješnice, među kojima i legendarna »Terra promessa« na neki sasvim novi način



OPATIJA OPATIJA – “Vita ce n’è” – ime je najnovijeg albuma jednog od najslušanijih i najcjenjenijih svjetskih kantautora Erosa Ramazzottija koji je danas u velikom stilu, pred više od 5.000 ljudi okupljenih na Ljetnoj pozornici u Opatiji, predstavio pjesme s tog albuma, ali i brojne druge hitove nastale tijekom više od 30 godina uspješne karijere.


 Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Dokazao je da život postoji, te da u svemu što želi poručiti publici itekako »ima života«. U jedinstvenom ambijentu koji je daleko manji od svjetskih pozornica na kojima temperamentni Talijan inače nastupa, oduševljena publika imala je priliku s guštom uživati »u tonu i slici« koji su im, upravo zbog prostornih uvjeta upriličeni gotovo »na dohvat ruke«.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ





Na dohvat srca u svakom slučaju, a način na koji se Eros obratio publici, posebno svim ženama koje ga obožavaju i to ne skrivaju, ostat će im u trajnom sjećanju.


– Dobra večer! Hvala što ste došli na moj koncert! Grazie Croazia! – pozdravio je publiku Eros koji je nastup otvorio pjesmom »Vita ce n’è«, a zatim su se redale uspješnice, među kojima i legendarna »Terra promessa« na neki sasvim novi način.



Očita ‘kemija’


Osim odličnim vokalom, publiku je osvojio i bravurama na gitari. Koliko puta je kombinacija izvanrednih tekstova, glazbe i tipične Erosove interpretacije uspjela »naježiti« mnogobrojne fanove, teško je procijeniti, no sudeći po reakcijama, bila je ta »kemija« prisutna tijekom čitave večeri.



Vela Gospa za pamćenje, uz pjesme koje jednostavno »svi znaju«. Raskošna scenografija, vizualni efekti i odličan bend s desetak glazbenika i back vokala, učinili su blagdansku večer u Opatiji još posebnijom.


Premda se kategorija “pedeset plus”, dakle Erosovih vršnjaka, kao da je bilo jučer sjeća stasitog mladića kovrčave kose koji je uz pjesmu koja se i danas sluša tražio »obećanu zemlju«, prošlo je već punih 35 godina od njegovog debitantskog nastupa na Sanremu i pobjede u kategoriji mladih talenata s pjesmom »Terra promessa«.


Simpatičan, naočit i posebne boje glasa, već tada je zbog kombinacije glasa, ali i stasa »tipo sportivo« postao iznimno popularan, te je dvije godine kasnije s pjesmom »Adesso tu« uspio pobijediti u oštroj konkurenciji poznatih pjevača i osvojiti najpopularniji talijanski festival Sanremo.


Od polovice osamdesetih godina prošlog stoljeća pjesme mu ne silaze s vrhova svjetskih top ljestvica, a karte za koncerte brzo se prodaju. Iznimno je popularan i u Hrvatskoj, ali i u cijeloj regiji te diljem Europe, što je pokazao i današnji koncert u krcatom opatijskom teatru pod zvjezdanim nebom.


U publici mnoge poznate osobe, ali i jako puno turista, pogotovo iz Italije.


Poznati fanovi


Danas 55-godišnji Eros, čovjek koji se proslavio u cijelom svijetu i surađivao s glazbenicima vrhunskog renomea kao što su Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Carlos Santana, Tina Turner te Cher, tijekom karijere je doslovce nizao hit za hitom među kojima je teško odabrati najbolje jer ukusi publike su različiti, a u konačnici je najvažnije upravo to – što kaže publika u kojoj je danas bilo i jako puno poznatih osoba.


Eros je publici puno dao, ali i publika njemu, isprativši svaku interpretaciju najburnije što je mogla. Erosu je u Opatiji bilo lijepo, ali je i Opatiji bila iznimna čast zbog ovog jedinstvenog glazbenog druženja. 


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA U PETAK!