Amandman na rebalans

Dujmić predlaže osiguravanje milijun kuna za sanaciju šteta

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Apeliramo na građane da zbog vlastite sigurnosti ne prolaze dijelovima Obalnog šetališta Franza Josefa I. na kojima je prolaz zabranjen zbog sanacije šteta izazvanih olujnim jugom kako ne bi došlo do neželjenih posljedica, piše na stranicama Grada Opatije



U pozadini blagdana, diljem Opatijske rivijere i dalje je glavna tema olujno jugo koje je uz sve ostale štete, nanijelo i vrlo velika oštećenja na lungomaru. Stoga je i pješačenje obalnim putem na lokacijama koje privremeno nisu sigurne i tek će uslijediti sanacija – zabranjen.


– Apeliramo na građane da zbog vlastite sigurnosti ne prolaze dijelovima Obalnog šetališta Franza Josefa I. na kojima je prolaz zabranjen zbog sanacije šteta izazvanih olujnim jugom kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. S obzirom da su nastale štete velike i do njihovog potpunog saniranja proći će određeno vrijeme, prolazak oštećenim i zagrađenim dijelovima šetnice građani poduzimaju na vlastitu odgovornost – objavljeno je na stranicama Grada Opatije.


Dodaje se i kako se ukupna šteta koju je prouzročilo olujno nevrijeme još zbraja, no kako je za hitno rješavanje najvećih oštećenja gradonačelnik Ivo Dujmić predsjedniku Gradskog vijeća Robertu Kureliću uputio amandman na rebalans proračuna koji je na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća zakazane za 14.studenog.




Amandmanom se predlaže osiguravanje milijun kuna za sanaciju šteta koje ne mogu čekati županijska ili državna sredstva.