Gradonačelnik Opatije

Dujmić o kazni zbog sukoba interesa: Svjesno sam ušao u NO Liburnia Riviera Hotela i osobno to prijavio

Marina Kirigin

Članstvo u Nadzornom odboru LRH koštat će opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića 6.000 kuna / Foto Sergej DRECHSLER

Članstvo u Nadzornom odboru LRH koštat će opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića 6.000 kuna / Foto Sergej DRECHSLER

Dujmić mora platiti 6.000 kuna zato što je, kao gradonačelnik Opatije, bio i član Nadzornog odbora LRH. Kaže da za članstvo nije primao nikakvu financijsku naknadu, niti je imao ikakav interes osim zaštite strateških interesa građana i liburnijskih JLS-a



OPATIJA – Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odredilo je da Ivo Dujmić mora platiti novčanu kaznu od 6.000 kuna zbog toga što je, kao gradonačelnik Opatije, bio i član u Nadzornom odboru Liburnia Riviera Hotela d.d., čime je u sukobu interesa, objavljeno je na web stranicama Grada Opatije.


Gradonačelnik Ivo Dujmić osobno je i u prvom i u drugom mandatu prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa da je u članstvu Nadzornog odbora LRH d.d. Rješenje u kojem mu je određena kazna zbog sukoba interesa primio je 8. rujna 2016. godine.


– Poznato je da sam svjesno prihvatio članstvo u NO LRH, procijenivši da ću tako bolje moći štititi strateške interese Grada Opatije i liburnijskih općina Lovrana, Matulja i Mošćeničke Drage u LRH d.d. gdje imamo 25 posto + 1 dionicu. Cilj mi je bio i zaštita interesa djelatnika ove hotelske kompanije. Naravno da ću platiti iznos kazne koji mi je Povjerenstvo zbog toga što sam član NO LRH odredilo i, naravno – kaznu ću platiti iz osobnih prihoda – komentar je gradonačelnika Ive Dujmića.




Osim što sam to prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, upoznao sam i načelnike drugih općina koje su suvlasnici u LRH sa svim aspektima moga prihvaćanja mjesta člana u NO LRH, a o tome sam govorio i na sjednicama Gradskog vijeća. Nisam primao nikakvu financijsku naknadu za mjesto u članstvu NO-a, i nisam imao nikakav drugi interes osim spomenutog: da štitim strateške interese građana i liburnijskih jedinica lokalne samouprave. Rezultati toga poznati su: radnici su zaštićeni, a Grad i tri općine vrlo uspješno kapitalizirali su svoj vlasnički udio u cavtatskom dijelu tvrtke LRH, ali smo i dalje zadržali svoj dio od 25 posto + 1 dionice u vlasništvu opatijskog LRH. Time smo osigurali i naš strateški utjecaj u ovoj velikoj liburnijskoj hotelskoj kući. Od novca dobivenog prodajom cavtatskog udjela Opatija će za desetak dana početi graditi nasušno nam potreban novi, suvremeni dječji vrtić za oko 200 mališana – navodi Dujmić.