Podržat će ga HSU?

Dujmić ide na izbore kao nezavisni: ‘Ne bih se upuštao u to da nemam šanse za pobjedu’

Tihana Tomičić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Mogli su mi reći i igrati pošteno, ali ja u ovakvoj farsi više nisam mogao sudjelovati. E sad kad sam vidio kakav je odnos prema meni, e sad kažem ne može! Idem se boriti za povjerenje građana kao socijaldemokrat, istaknuo je Dujmić



Rat u SDP-u Opatije došao je do svog vrhunca: aktualni opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić istupio je jučer iz članstva SDP-a nakon što je gradski SDP izabrao drugog kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima, sadašnjeg zamjenika Fernanda Kirigina.


To pak znači da će Dujmić na izbore u svibnju izaći kao nezavisni kandidat, a uz čiju podršku, to će se tek saznati, vjerojatno HSU-a i još nekih stranaka ili pojedinaca.


– Apsolutno idem na izbore kao nezavisni. Na svakom koraku imam potporu građana, ne bih se ni upustio u to da ne mislim da imam šanse za još jednu pobjedu i ovo će biti festival demokracije.




Nikad nisam vidio da zamjenik »napada« gradonačelnika, vjerovao sam kolegama, pogotovo Viktoru Peršiću, koji je rekao da pričekamo najprije parlamentarne, pa unutarstranačke izbore, a onda se pokazalo da je sve bilo unaprijed dogovoreno. Mogli su mi reći i igrati pošteno, ali ja u ovakvoj farsi više nisam mogao sudjelovati. E sad kad sam vidio kakav je odnos prema meni, e sad kažem ne može! Idem se boriti za povjerenje građana kao socijaldemokrat, istaknuo je Dujmić.