Gradonačelnik o navodnoj prodaji hotela

Dujmić: O prodaji Imperijala nismo razgovarali, no gradska uprava pozdravit će sve što je dobro za destinaciju

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Dujmić je rekao da se o toj temi nije raspravljalo na Nadzornom odboru LRH, čiji je član. Naveo je da će se, bude li potrebno, o tome razgovarati i donijeti odluke na dobrobit Grada Opatije dodavši da je činjenica da gradska uprava nije zadovoljna izgledom Hotela Imperijal, da su potrebna nova ulaganja i financijska sredstva



OPATIJA  Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić izjavio je u četvrtak da se o prodaji Hotela Imperijal nije razgovaralo, niti je o tome bilo riječi na Nadzornom odboru Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) te da će gradska uprava pozdraviti sve što je dobro za destinaciju i što će omogućiti brzu obnovu objekata i veće zapošljavanje.


Upitan je li Grad Opatija, koji je, zajedno s još tri lokalne jedinice, vlasnik 25 posto plus jedne dionice LRH, obaviješten o navodnoj prodaji Hotela Imperijal te još dva manja objekta kojima upravlja LRH, Dujmić je za Hinu odgovorio da se o tome nije razgovaralo te da se o toj temi nije raspravljalo ni na Nadzornom odboru LRH, čiji je član.


Naveo je da će se, bude li potrebno, o tome razgovarati i donijeti odluke na dobrobit Grada Opatije dodavši da je činjenica da gradska uprava nije zadovoljna izgledom Hotela Imperijal, da su potrebna nova ulaganja i financijska sredstva.




Dujmić je rekao da je poznato da se vlasnici opatijskih hotela mijenjaju, neki i svaku godinu, te da se to događa često i bez pompe.


Naglasio je da opatijska gradska uprava u tom smislu traži da svatko tko dolazi u Opatiju podiže kvalitetu destinacije te da ulaže u hotele i da je svatko s tim namjerama dobrodošao.


Dodao je da je i SN Holding, većinski vlasnik LRH, već rekao da nije tajna da međunarodne financijske institucije istražuju zainteresiranost za cijeli LRH.


Istaknuo je da bi se i u tom slučaju, kada bi do toga došlo, to razmotrilo, ponovivši da će poduprijeti sve dobro za destinaciju, one koji će omogućiti bržu obnovu objekata i veće zapošljavanje.


Dumić je još, govoreći o informaciji o navodnoj prodaji hotela, ocijenio da je moguće da »netko tko želi pritisak, pušta balone« te je podsjetio da je i pri kupnji drugih opatijskih hotela bilo otpora, a da se danas njima svi ponose.


Da nema nikakvu službeno informaciju o prodaji Hotela Imperijal rekao je u telefonskom razgovoru i predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić, koji je također član Nadzornog odbora LRH.


Iz Uprave LRH, pak, na pitanja o prodaji Hotela Imperijal i još dva objekta te tvrtke, odgovorili su da Uprava, »radeći uz poštivanje svih zakonskih propisa i Statutom definiranih odrednica za rad, ima kao trajni i sveobuhvatni cilj svog rada maksimiziranje vrijednosti vlasničkog kapitala svim dioničarima društva«.


»Taj cilj podrazumijeva, osim redovne operativne djelatnosti i pretvaranje imovine van funkcije ili/i imovine s ograničenom funkcionalnošću u likvidniji te profitabilniji oblik imovine«, navedeno je u pisanom odgovoru.


Na web stranici agencije za kupoprodaju nekretnina, na kojoj je, po pisanju Novoga lista, prije dva dana bio aktivan oglas o prodaji Hotela Imperijal za 14,5 milijuna eura, jučer je oglas bio označen kao neaktivan, danas ga se ne može pronaći, a do objave teksta na višekratne upite iz agencije nisu potvrdili je li Hotel Imperijal u njihovoj ponudi nekretnina ili nije.


Hotel Imperijal ima kategoriju tri zvjezdice, nalazi se u najužem središtu Opatije, ima 127 soba, a izgrađen je još 1885. u secesijskom stilu.