Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
18. veljače 2020.
Vlasnici 25% plus jedne dionice negoduju

Dujmić: Isplata nagradnog bonusa Šehanoviću je protiv interesa LRH

Foto Vedran KARUZA
Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 19. lipanj 2018. u 12:55 2018-06-19T12:55:37+02:00

Niti jedna jedinica lokalne samouprave, Grad Opatija i općine Mošćenička Draga, Lovran i Matulji, nije imala dobru suradnju s predsjednikom Uprave LRH, a nezadovoljni su i njegovim odnosom prema zaposlenicima i kadrovskom politikom

OPATIJA Predstavnici liburnijske samouprave, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, zamjenik načelnika Lovrana Toni Družeta, te načelnici Matulja Marijo Ćiković i Mošćeničke Drage Riccardo Stara izrazili su veliko negodovanje zbog odluke Nadzornog odbora da se predsjedniku Uprave Liburnia Riviera Hotela Igoru Šehanoviću isplati nagradni bonus veći od 14 milijuna kuna. Naime, osnivači Nove Liburnije su ove četiri jedinice lokalne samouprave koje imaju 25 posto plus jednu dionicu LRH.

Gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić kazao je da su dvije predstavnice Nove Liburnije u Nadzornom odboru LRH, Andreja Rudančić i Helena Masarić, glasovale protiv odluke o tome da se Šehanoviću isplati otpremnina koja u bruto iznosi oko 22 milijuna kuna. Taj iznos isplatit će LRH, čime se društvu, poručio je Dujmić, nanosi velika financijska šteta, k tome Nadzorni odbor nije objasnio zbog čega se Šehanoviću isplaćuje toliki bonus.

- Moramo stoga izraziti svoje negodovanje zbog toga što je predsjedniku Uprave LRH isplaćen toliki nagradni bonus. Naime, smatramo da je takva odluka Nadzornog odbora donesena protiv interesa LRH. Osim toga, nije objašnjeno zbog čega se isplaćuje bonus Šehanoviću. Ako je predsjednik Uprave podnio ostavku, nema razloga za isplatu otpremnine. Također, moramo podsjetiti na to da je prije odluke Nadzornog odbora održana Skupština LRH na kojoj je pohvaljen rad Uprave društva za izuzetne poslovne rezultate LRH, na osnovu čega su dobili razrješnicu za 2017. godinu, tako da ni u tom slučaju odluka o isplati bonusa nije mogla biti donesena. Očito, gospodin Šehanović odlazi uz golemi bonus zbog razloga koji nama nisu poznati, poručio je gradonačelnik Dujmić koji navodi da isplata otpremnine veće od od 14 milijuna kuna u neto iznosu nije predviđena u niti jednom financijskom dokumentu LRH.

Unatoč tome što predsjednik Uprave odlazi pod nejasnim okolnostima, k tome uz veliki nagradni bonus, poručuje Dujmić, liburnijskoj samouprava drago je zbog toga što Šehanović više biti na čelu LRH.

- Niti jedna jedinica lokalne samouprave, Grad Opatija i općine Mošćenička Draga, Lovran i Matulji, nije imala dobru suradnju s predsjednikom Uprave LRH. Osim toga, moramo izraziti nezadovoljstvo spram njegovog odnosa prema zaposlenicima LRH i kadrovskom politikom koju je vodio u tom društvu. No jasno je nama to kako je njegov zadatak bio da reže troškove i stvara profit vlasnicima, što je išlo na uštrb radnika, kazao je Ivo Dujmić koji napominje da je predsjednik Uprava svih godina dobivao izdašne nagrade za uspješno vođenje ove hotelijerske tvrtke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.