Reakcija načelnika

Deložacija poznatog glazbenika: Općina Lovran osigurala smještaj za Pavla Nikolića

Marina Kirigin

M. ANIČIĆ

M. ANIČIĆ

Nikolićeve stvari privremeno su deponirane u skladištu Općine Lovran, a nužni smještaj dobio je u lovranskom Starom gradu



Općina Lovran je brzo reagirala na slučaj deložacije Pavla Nikolića donošenjem odluke o privremenom nužnom smještaju za Nikolića u trajanju od tri mjeseca, odnosno dok se ne snađe i riješi svoje stambeno pitanje na drugi način.


Nikolićeve stvari privremeno su deponirane u skladištu Općine Lovran, a nužni smještaj dobio je u lovranskom Starom gradu u stanu od 23 »kvadrata«, koji je spletom okolnosti bio prazan zato što je najmoprimac sa Liste za stanovanje Općine Lovran zatražio raskid ugovora o najmu.


– Ne možemo ulaziti u pravni proces i utvrđivati istinu, ali moramo brinuti o žiteljima ovoga grada. Žao mi je što umjesto uživanja u mirovini Nikolić mora napustiti nekretninu u kojoj je živio svoj život.




U većini demokratskih država, koje mi nazivamo ekstremno kapitalističkim, ustavom je definirano pravo čovjeka na krov nad glavom.


Takve države kroz socijalne službe u ovakvim slučajevima interveniraju i zbrinjavaju čovjeka ili omogućavaju ostanak u ovršenoj nekretnini dok mu se ne pronađe adekvatni smještaj, što kod nas nije slučaj – rekao je načelnik Lovrana Alan Sanković koji se na samom početku, u drugom tjednu, i samom kraju, pretposljednjem tjednu mandata susreo sa dva slična problema – deložacijom Ivice Kneževića i deložacijom Pavla Nikolića.