Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
11. studenoga 2019.
Reakcija načelnika

Deložacija poznatog glazbenika: Općina Lovran osigurala smještaj za Pavla Nikolića

M. ANIČIĆ
M. ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 26. svibanj 2017. u 15:49 2017-05-26T15:49:02+02:00

Nikolićeve stvari privremeno su deponirane u skladištu Općine Lovran, a nužni smještaj dobio je u lovranskom Starom gradu

Općina Lovran je brzo reagirala na slučaj deložacije Pavla Nikolića donošenjem odluke o privremenom nužnom smještaju za Nikolića u trajanju od tri mjeseca, odnosno dok se ne snađe i riješi svoje stambeno pitanje na drugi način.

Nikolićeve stvari privremeno su deponirane u skladištu Općine Lovran, a nužni smještaj dobio je u lovranskom Starom gradu u stanu od 23 »kvadrata«, koji je spletom okolnosti bio prazan zato što je najmoprimac sa Liste za stanovanje Općine Lovran zatražio raskid ugovora o najmu.

– Ne možemo ulaziti u pravni proces i utvrđivati istinu, ali moramo brinuti o žiteljima ovoga grada. Žao mi je što umjesto uživanja u mirovini Nikolić mora napustiti nekretninu u kojoj je živio svoj život.

U većini demokratskih država, koje mi nazivamo ekstremno kapitalističkim, ustavom je definirano pravo čovjeka na krov nad glavom.

Takve države kroz socijalne službe u ovakvim slučajevima interveniraju i zbrinjavaju čovjeka ili omogućavaju ostanak u ovršenoj nekretnini dok mu se ne pronađe adekvatni smještaj, što kod nas nije slučaj – rekao je načelnik Lovrana Alan Sanković koji se na samom početku, u drugom tjednu, i samom kraju, pretposljednjem tjednu mandata susreo sa dva slična problema - deložacijom Ivice Kneževića i deložacijom Pavla Nikolića.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.